Cuma , 29 Mart 2024

📌 Savunma sanayi ve askeri harekatları bekleyen büyük tehlike!





Türkiye’yi yönetecek kadroların belirleneceği 14 Mayıs seçimlerine bir ay kala, toplumda derin endişelere neden olan olası iktidar durumunda savunma sanayi ve askeri harekatları bekleyen tehlike anketlere yansıdı. Areda Survey danışmanlık şirketi, hükümet değişikliği olması halinde savunma sanayi alanında nasıl bir değişim yaşanabileceğini ve askeri harekatların akıbetinin ne olabileceğini topluma sordu.
27-30 Mart 2023 tarihleri arasında 2 bin 731 kişi üzerinde bilgisayar desteği ile yüz yüze gerçekleştirilen anketten dikkat çeken sonuçlar çıktı.
İşte verilen cevaplar…





İKTİDAR DEĞİŞİKLİĞİ ASKERİ GERİ ÇEKER
Türk askeri hudut ötesinde Kuzey Irak ve Suriye başta olmak üzere Libya, Karabağ, Katar, Sudan gibi ülkelerde, geniş coğrafyada konuşlu bulunuyor.





TBMM’de son yapılan yurt dışına asker gönderme tezkeresinde CHP ile HDP birlikte hareket ederek karşı oy kullanmıştı. Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP kurmayları da sürekli, Esed rejimiylne anlaşma çerçevesinde Suriye’den askeri geri çekmeyi ve bölgedeki PKK/YPG unsurlarına yönelik harekatları durdurma mesajı vermişti.





Bütün bu gelişmeler ışığında Millet İttifakı’nı oluşturan 6+1 partili koalisyon ittifakının olası iktidarı durumunda ileri teknoloji hamleleriyle dünyada fark oluşturan savunma sanayii yatırımlarının tamamını baltalayacağı ve TSK’nın sınır ötesi operasyonlarını sonlandıracağı endişesi toplumda yer edindi.




Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …