Salı , 23 Nisan 2024

📌 Savunma sanayi ve askeri harekatları bekleyen büyük tehlike!





Konuya ilişkin kamuoyu araştırması gerçekleştiren Areda Survey danışmanlık şirketi, savunma sanayii ve askeri harekatları bekleyen büyük tehlikeyi vatandaşlara sordu.
Ankete göre ülkenin büyük çoğunluğu, 6’lı koalisyonun iktidara gelmesiyle Türk askerinin hudut ötesindeki varlığının sonlandırılacağını düşünüyor.
“Sizce Millet İttifakı iktidara gelse Türk askerinin Kuzey Suriye’deki durumunda nasıl bir değişiklik olur?” sorusuna verilen cevaplar şöyle:
Türk askeri Suriye’den çekilir %77,3
Türk askeri Suriye’de varlığını sürdürür %22,7





SAVUNMA SANAYİİ NE OLACAK?
İleri teknolojiye dayalı yerli savunma sanayi hamleleriyle dünya çapında ses getiren Türkiye, savunma sanayisini ihraç eden ülkeler arasına girdi. Ancak daha önce önü kesilen ilk yerli uçağımızın mimarı Nuri Demirağ, havacılık tarihine adını yazdıran Vecihi Hürkuş, silah fabrikasında havan mermisi üreten ancak baskılar nedeniyle bu üretimi gizli yapmak zorunda kalan ve imalathanesinde çıkan patlama sonucu feci şekilde can veren Nuri Killigil, ilk Türk özel uçak bombası fabrikasının kurucusu olan fakat sonrasında soba üretmek zorunda bırakılan Şakir Zümre gibi örneklerin günümüzde tekrarlanması tehlikesi bulunuyor.





Türkiye tarihinin en kritik seçimlerinin gerçekleştirileceği 14 Mayıs’tan sonra, yerli ve milli sanayinin itici gücü olan Cumhur İttifakı yerine, bütün projeleri baltalamaya dönük söylemler üreten 6’lı koalisyon ittifakının iktidar olması durumunda bütün projelerin sekteye uğrayacağı görüşü hakim.





Bunun yanı sıra 6’lı koalisyon masası liderlerinden Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İHA/SİHA üretiminde dünyanın en büyük firmaları arasına giren BAYKAR firmasını tehdit ederek, “İktidara geldiğimizde onlara dokunacağız” demişti.
Konuyu vatandaşalara soran Areda’nın anketine yansıyan verilere göre ülkede çoğunluk, olası iktidar değişiminde savuna sanayiinde gerileme olacağı görüşünde.
“Sizce Türkiye’de bir hükümet değişikliği olursa savunma sanayi alanında nasıl bir gelişme olur?” sorusuna verilen cevapların oranları şöyle:

Geri gider %48,7

Pek değişmez %12,6

İleri gider %38,7

Sonraki Haber

Kurban için emekliye müjde

Kurban için emekliye müjde Emeklilere müjde! Kurban Bayramı’na 57 gün kala ortaya çıktı Cumhur İttifakı’nın …