Cuma , 19 Nisan 2024

1000 TL Olarak Verilen Sosyal Yardım Alamayanlara Büyük Müjde!





İşte Yeni Ödenecek Yardım İle İlgili Başvuru Şekli E-Devlet ve ayrıca PTT 1000 TL Sosyal Yardım almak için Sorgulama Ekranı Pandemi nedeniyle milyonlarca kişiye ödenmekte olan 1000 TL olarak verilen Sosyal Yardım



İşte Yeni Ödenecek Yardım İle İlgili Başvuru Şekli E-Devlet ve ayrıca PTT 1000 TL Sosyal Yardım almak için Sorgulama Ekranı Pandemi nedeniyle milyonlarca kişiye ödenmekte olan 1000 TL olarak verilen Sosyal Yardım müracaatları e-Devlet üzerinden devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak görevinin başında olan Zehra Zümrüt Selçuk Covid-19 pandemisi nedeniyle Mart ayı içerisinde ihtiyacı bulunmakta olan vatandaşlara başlatılan 1.000 TL pandemi desteği ile ilgili geride bıraktığımız haftalarda önemli bir açıklama yaptı.
1000 TL Pandemi yardım müracaatı nasıl ve tam olarak nereye yapılır?



E-Devlet 1000 TL Sosyal yardım müracaat sonucu sorgulama ekranı üzerinden başvuru yapılabilmektedir. Mart ayı içerisinde tanışmış olduğumuz virüs sebebiyle 1000 TL pandemi noktasında sosyal yardım müracaatları e-devlet üzerinden devam etmektedir. Bu kapsamda henüz müracaat gerçekleştirmemiş olan yurttaşlar müracaat işlemleri hususunda detayları araştırıyor. İlk iki sefer içinde milyonlarca haneye 1.000’er TL yardım yapıldı. Üçüncü sefer ödemeler için müracaatlar e-Devlet üstünden yapılıyor. İlk iki fırsattan yararlanan yurttaşlar üçüncü faz ödemeler için müracaat da bulunamıyorlar.
1000 TL SOSYAL YARDIMI İLE İLGİLİ BAŞVURU NASIL YAPILIR?



Yapılacak olan müracaatlar, T.C. Kimlik numarası kontrolü ile birlikte yapılmaktadır. Burada son 4 hane önem arz etmektedir. T.C. Kimlik numarasının son bölümü 0 olan vatandaşlar Pazartesi günü, 2 olan vatandaşlar Salı günü, 4 olan vatandaşlar Çarşamba günü, 6 olan vatandaşlar Perşembe günü ve 8 olan vatandaşlar ise Cuma günleri müracaat yapacaktır. Cumartesi ve pazar için ise isteyen tüm vatandaşlar müracaat yapabilmektedir.
E-devlet web sitesi adresine gidilmesi ile bu destek müracaatı bulunmaktadır.
KİMLER BAŞVURUDA BULUNABİLİR?
Günlük yevmiye üzerinden çalışmakta olan vatandaşlar ve işsiz kalan vatandaşlar ile düzenli geliri olmayanlar müracaat yaparak bu destekten alabilmektedir.
KİMLER BU YARDIMDAN FAYDALANAMAZ?



Bu destekten düzenli olarak maaşı veya geliri bulunan kamu işçisi vatandaşlar, memurlar, emekli yurttaşlar, işsizlik ve kısa çalışma noktasında ödeneği alan vatandaşlar faydalanamamaktadır. Daha öncesinde verilmiş olan bin liralık desteği alan kişiler de bu destek için müracaat yapamamaktadır. Bu destekten İlk defa yararlanacak olan kişiler müracaat yapabilir .Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı virüs sebebiyle sağlanan sosyal destek ücreti yardımlarından kimlerin istifade edebileceğini
ÖDEMELER HANGİ TARİHTE OLACAKTIR?



Başvuru süreçleri oevletin resmi kanalı ollan e-Devlet üzerinden takibi sağlanmaktadır. Değerlendirmeler, vatandaş bazlı olmaksızın, hane bazlı olacaktır. Şartların yerine getirilmesi halinde müracaat sahibinin, müracaat formunda açıklamış olduğu ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na neticeler iletilmektedir.


Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …