Perşembe , 25 Nisan 2024

12 Ay Boyunca Her Gün Tükettiğinizde Mükemmel Sonuç Verir






Erken Yaşlanmayı Önler Bu Doğal Içecek Yalnızca Içerideki Hücre Yaşlanmasına Karşı Savaşmaz, Buna Ek Olarak Cildinizde Ve Saçınızda Yaşlanma Belirtilerinin Oluşmasını Önlemekte De Büyük Bir Yardımcıdır.




Anti-enflamatuvar, idrar söktürücü ve detoks özelliği olan zerdeçal suyu, artrit gibi birçok sorunla başa çıkmada yardımcı harika bir içecektir. Zerdeçal, diğer adıyla Curcuma Longa, medikal bir bitkidir ve zencefil ile beraber zingiberaceae familyasına aittir.Yüzyıllarca doğal medikal uygulamalar için kullanılmıştır. Çok besleyici ve sağlığa da faydalıdır. Buna ek olarak, yemeklere verdiği hafif tat ve belirgin sarımsı turuncu rengi ile baharat olarak sıkça kullanılır.




Ayrıca, ağrı kesici, anti-enflamatuvar ve antibakteriyel madde olarak ev yapımı doğal tedavilerin de çoğunda kullanılır. Aslında, yüksek antioksidan, vitamin ve mineral konsantrasyonu sayesinde çeşitli kanser türlerini önlemek ve tedavi etmek için faydası olduğuna bile inanılır.
En güzeli ise kullanım alanının çeşitli olması ve özelliklerinden faydalanabilmek için yemeklerde birçok farklı şekilde kullanılabilmesidir. Örneğin, düzenli olarak tüketildiğinde fiziksel ve zihinsel sağlığa katkı sağlayan medikal bir içeçek yapabilirsiniz.
1. Artrit ile savaşır




Öncelikle, artriti olan kişiler düzenli olarak zerdeçal suyu tükettiklerinde çok iyi sonuçlar alabilirler.Bu içecek, sindirildiğinde eklem ağrılarını ve tutulmalarını azaltmaya yarayan güçlü antioksidanları ve anti-enflamatuvar özellikleri bir araya getirir.
2. Alzheimer’ı önlemeye yardımcı olur Zerdeçalın aktif bileşeni kürkümin,beyindeki enflamasyonu azaltır ve hücrelerin serbest radikallerden dolayı zarar görmesini engeller. Böylelikle de yaşlılıkla gelen zihinsel gerilemeyi ve Alzheimer’ı önler.




3. Kanser riskini azaltır
Zerdeçalda bulunan antioksidanlar, serbest radikallerin ve kanserden kaynaklanan anormal hücrelerin yok edilmesinde olumlu bir etkiye sahiptir. Genel olarak bu moleküller, vücudunuzdaki toksinlerin olumsuz etkilerini engeller ve kanser hücrelerinin hızlı artışını durdurur.




4. Sindirim bozukluklarıyla mücadele eder. Doğal zerdeçal suyu, hazımsızlık belirtilerini hafifletir ve midedeki fazla asit miktarını azaltarak ülser ve reflüyü önler.Buna ek olarak, vücudunuzun metabolizma hızını artırır, düzenli tuvalete çıkmayı sağlar ve yiyeceklerin düzgün bir şekilde sindirilmesine yardımcı olur.




5. Kalp ve damar sağlığını destekler
Düzenli olarak zerdeçal suyu tüketmek, kötü kolesterol ve trigliserit seviyesini dengede tutmak için harika bir yoldur. İçeriğindeki antioksidanlar, atardamarlarınızda bulunan bu lipidlerin yok edilmesine katkı sağlar ve böylece damar sertleşmesi gibi rahatsızlıklardan korunmaya yardımcı olur.Ayrıca, atardamarlarda plak oluşumunu engeller ve hipertansiyon gibi hastalıkları kontrol etmede fayda sağlar….

Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …