Cuma , 29 Mart 2024

1770 numaralı mezarın gizemi





Erdal Yenisoy’ Ankara Şehir Hastanesi’ne “karın ağrısı ve mide bulantısı” şikayetiyle götürüldüğü öğrenildi. Yoğun bakımda 1 gün kalan ve hayatını kaybeden Erdal Yenisoy’un cenazesinin kaldırıldığı yer akrabalarını şaşırttı. Yenisoy’un Fethiye’de kimsesizler mezarlığına defnedildiği ortaya çıktı.





Araştırmalarına devam eden Yenisoy’un kuzenleri, Erdal Yenisoy’un adına açılan banka hesabına, arazinin satışından önce Haydar Y.’nin 10 milyon lira para gönderdiği tespit edildi. Arsa satışından sonra vadeli hesaba aktarılan paranın faizinden 1 milyon lira daha çaldıkları ortaya çıktı.





Erdal Ersoy’un hesaplarında yapılan incelemeye göre, hastaneye kaldırıldığı gün 250 bin lira, öldüğü gün 250 bin lira, öldükten 2 gün sonra 79 bin tl para transferi yapıldığı ortaya çıktı. Erdal Yenisoy’un kuzenleri bu suç örgütüyle iletişime geçtiğinde kendisine bu olayların nasıl olduğunu anlatacaklarını fakat karşılığında para istediklerini söyledi.





16 kişi hakkında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Tasarlayarak adam öldürme”, “Kişiyi Hürriyetinden yoksun kılma”, “Nitelikli dolandırıcılık” suçlarından savcılığa suç duyurusunda bulunan Yenisoy’un yakınları dilekçesinde şunları yazdı; “Fethiye’de yaptığımız araştırmalara göre, Mustafa Ş.’nin son dönemlerde mal varlığı artmış. Mustafa Ş.’nin yanına gittiğimizde son derece telaşlı ve panik haldeydi. Mustafa Ş. bize, ‘Erdal ağabeyin akrabalarının olduğunu bilmiyordum. Kendisini 15 yıldır tanıyorum. Bana arsasını satacağını söyledi. Ben Kovid-19 olduğum dönem yanına birkaç kez gittim. Ankara’da bodrum katta bir evde yaşıyordu. Ev çok kötü olduğu için bir üst kata taşıdım. Hayatını kaybettiğini duyunca özel bir cenaze aracılığıyla Fethiye’ye getirdik. Fethiye Kimsesizler Mezarlığı 1770 nolu mezara defnettik”

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …