Perşembe , 18 Nisan 2024

1800 gün prim, 41,42,43,44 yaşında 2 – 6 yıl arası erken emeklilik! EYT’siz 2000 sonrası sigorta girişi olanlara fırsat! Staj ve çıraklık sigortası….





SGK 1800 PRİM GÜNÜYLE EMEKLİLİK ŞARTI
Erken emeklilik imkanını kullanmak için sigortalı çalışanın belirli seviyede iş gücü kaybı yaşaması gerekiyor. Bu kapsamda en az yüzde 60 iş gücü kaybı yaşayanlar en az 1800 prim gününü doldurduklarında yasaya göre emekli olabiliyor. .
SGK mevzuatlarında malulen emeklilik olarak geçen bu imkanı kullanırken tamamlanması gereken gün sayısı en az 5 yıla denk geliyor..
10 sene sigortalı olma şartının sağlanması ve engel durumu oluşması halinde erken emeklilik imkanı bulunuyor..





SGK mevzuatlarına göre tüberküloz, AIDS, organ yetmezlikleri, beyin felci, Parkinson, kanser gibi çeşitli birçok hastalık erken emeklilik için geçerli sayılıyor. Malulen emeklilik koşullarına uyanlar 1800 prim günü ile emeklilik hakkına kavuşabiliyor..
SİGORTALILARA ERKEN EMEKLİLİK İMKANI 14 Mayıs seçimleri öncesi milyonlarca kişiyi emeklilik hayallerine kavuşturan düzenlemeler hayata geçti. Bunlardan biri olan EYT kapsamında yaklaşık 2 buçuk milyon kişi emeklilik hakkı elde etti. . Ancak EYT’li




Sonraki Haber

Selçuk Reis Yaptı Yapacağını

Selçuk Reis Yaptı Yapacağını Hakkari’de ziyaretler yapan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Çukurca ve …