Cuma , 29 Mart 2024

1999 Öncesi Ssk Girişi Olanlar Dikkat





1999 ve Öncesinde Sigorta Girişlilerin Erken Emeklilik Şartları Nelerdir? SGK girişi 1999 ve evvel olan bütün sigortalılar, SGK doğrultusundan tespit edilen şartları taşımaları halinde erken emekli olabilme şansını yakalıyor. Buna göre sigorta girişi 8 Eylül 1999 ve evvel olması, bu haktan yararlanabilmenin en esas koşuludur. Bunun dışında 15 senelik sigorta zamanınin de sonuçlanmış olması gerekiyor. Bütün emeklilik uygulamalarında bulunduğu gibi 1999 ve evveli sigorta girişlilerin erken emekliliklerine yönelik olarak işvereni ya da sigortalıya ait SGK prim borcu bulunmaması gerekiyor. 3600 prim gününü doldurmuş olmak da gerekiyor.





Ülkemizde sürekli olarak mesai harcayan herkesin tek amacı emekli olabilmek ve yaşlılığında rahat bir hayat yaşayabilmek oluyor. Ancak ülkemizde bulunan emeklilik yaşı buna kolay bir şekilde izin vermiyor. 65 yaşa gelmeden emekli olamayan, prim dolduran binlerce insan bulunuyor.





SGK doğrultusundan bu şahıslardan 15 senelik sigortalılık zamanı ile 3600 prim günü adedi şartlarını 9 Eylül 1999 ile 30 Nisan 2008 tarihleri arasında tamamlamış olmaları koşulu aranmaktadır. Bu şartları tamamlayan şahıslar 1999 ve evveli sigorta girişlisi olarak erken emeklilik hakkından faydalanabiliyor.

Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …