Perşembe , 28 Mart 2024

2 Ay Boyunca Her Sabah Zerdeçal Suyu İçti ve Bu Oldu





İşte İngiltere’nin Bristol şehrinden bir kadının müthiş hikayesi. Ve bu hikayeyi bilimsel olarak doğrulayan onca akademik makale….





Zerdeçal giderek daha popüler hale gelen bir baharat ve bunun bir dolu haklı nedeni var.

Besin değeri yüksek ve güçlü antioksidan olan zerdeçal, yaşlanma karşıtı ve iltihap sökücü özelliklerinden dolayı sağlık için mucizevi faydalara sahip.

Zerdeçalın aktif bileşeni kürkümin‘in (zerdeçal sarısı) sayısız faydası var ve bunu sayısı 7.000’in üzerindeki bilimsel makale de destekliyor.





Bu yüzden de zerdeçal suyu içebileceğiniz en sağlıklı içeceklerden biri. İşte İngiltere’nin Bristol şehrinden bir kadının müthiş hikayesi. Tüm bu faydaları 12 ay boyunca her sabah bir bardak zerdeçal suyu içerek yaşadı. İşte bu mucizevi içeceğin hazırlanışı:





1 bardak ılık suya 1 çay kaşığı toz zerdeçal ve bir fiske karabiber ilave edip iyice karıştırın. Hepsini su ılıkken hemen için.





İşte her sabah içilmesi gereken zerdeçal suyunun faydaları:
Kalp sağlığına iyi gelir Zerdeçalin ana bileşeni kürkümin kan damarlarındaki plakları temizler ve damarlarındaki plakları temizler ve kan pıhtısı oluşumunun önüne geçer.





2011 yılında Japonya Niigata Üniversitesi Eczacılık ve Uygulamalı Hayat Bilimleri fakültesinden uzmanların yaptığı ve Biological and Pharmaceutical Bulletin dergisinde yayınlanan bir araştırmada, 3 hafta boyunca zerdeçal tüketen erkek farelerin kalp sağlıklarının iyileştiği görüldü.

Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …