Perşembe , 28 Mart 2024

20 yaş altı ile 65 yaş üstü vatandaşları üzen karar






Koronavirüs sürecinde en çok kısıtlama ile karşı karşıya kalan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlara bir flaş haber de İstanbul Valiliği’nden geldi. İstanbul’da yaşayan bu yaştaki vatandaşlar için ulaşım engelini koyan Valilik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne kararını da bildirdi.




Valiliğin aldığı karar gereğince 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların ulaşım araçlarından yararlanamayacak olmalarından kararından sonra İstanbulkart tarafından da duyuru yapıldı. Yapılan açıklamada Valilik kararı gereğince bu yaştaki kişilerin ulaşım kartlarının iptal edildiği bilgisi paylaşılırken, vatandaşlardan anlayış istenildi.




İstanbul’da ulaşım için şart olan kartlarının iptal edilmesi ile birlikte bu kişilerin topluluklardan izole edilmesi hedeflenirken bu kararın ise 15 Ocak 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği dile getirildi.




İstanbulkart sosyal medya hesapları üzerinden açıklanan ve vatandaşlara duyurulan habere göre önümüzdeki Cuma gününden itibaren bu kişilerin toplu taşıma araçlarının kullanmasının önünün kapanacağı dile getirildi. Koronavirüs sürecinde sokağa çıkma yasakları ve diğer birçok kısıtlamaya tabi tutulan bu yaştaki vatandaşlar için ilerleyen dönemlerde esneklik olup olmayacağı ise bilinmiyor.




Merak edilen bir diğer konu ise 65 yaş üstü ve 20 yaş altı çalışan kişilerin durumu. Bu kişilere dair özel bir izin verilip verilmeyeceği detaylarda yer almazken, ilerleyen günlerde bu konuya dair de bir açıklama yapılması bekleniyor.

Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …