Cuma , 29 Mart 2024

24 yaşındaydım artık evlenme çağım geldi de geçiyordu o yıllarda.





Hani derler ya «Körün istediği bir göz, Allah vermiş iki göz diye» aynen öyle oldu. Hem imam hatip mezunu, hem hafız. Benimle aynı siyasi görüşe sahip, siyasi çalışmalara katılıyor. Biz odaya bir girdik evlilik meselesi konuşacaktık… Sosyal meseleler, çözümleri, ayet, hadisi şerif bir baktım vakit geç olmuş. Ne kadar çabuk geçmiş zaman. Kayın pederimde hafız. Hiç zorluk çıkarmadı. Biz buraların yabancısıyız adetlerinizi bilemeyiz oğlanda senin kızda senin. Ne istiyorsan onu yap dedi babama. Evimiz vardı Allah’a şükür her şeyimiz tamam oldu . Üç ay sonra yemekli, sohbetli bir düğünle evlendik. Eşim iki puanla ilahiyatı kaçırmıştı.





Okumak hevesi vardı içinde. Tekrar sınava girerek üniversiteyi kazandı. Ben hiç engel olmadım hep destek oldum. Okul bitince Diyanet Kuran kursu hocası alımı olunca hafızlık imtihanı için 3.çocuk kundakta imtihana girdi kazandı. Kuran kursu hoca hanım olarak vazifeye başladı. Biz çok mutlu olduk. Bunca yıl nasıl geçti inanın anlamadım. Önemli olan aynı dünya görüşüne de sahip olmak ve sohbet edebilmek galiba. Bir de birbirini Allah için sevmek. Evlenmiş olmak için evlenmenin bir anlamı yok. Birini bulmak kolay, önemli olan birbirini bulmak olsa gerek….

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …