Cumartesi , 20 Nisan 2024

3. Dünya savaşı senaryoları! Listede Türkiye Japonya savaşı bile var..


“SAVAŞ AVRUPA’DA PATLAYACAK”





Söz konusu felaket senaryosuna göre ilk savaş Avrupa’da patlayacak. Avrupa ülkeleri sadece yedi yıl içinde birbirleri ile savaşa girecek. Bu iddiayı ortaya atan İngiliz Daily Mail Gazetesi. Gazeteye göre başta Yunanistan olmak üzere Euro Bölgesi’nde yaşanan mali krizi çözmeye çalışan Avrupa’yı ne yazık ki barış dolu bir gelecek beklemiyor. Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel’in şu sözleri de bu iddiaya dayanak olarak gösteriliyor:





“Kimse Avrupa’ya bir yarım yüzyıl daha barışın hâkim olacağına inanmamalı. Eğer Euro çökerse, Avrupa da çöker. Bu olmamalı.” Bu senaryoya göre Avrupa Birliği ülkelerinin “Euro’yu kurtarma” girişimleri 20 ay gibi bir süre içinde başarısız olacak. Yunan halkı, Yunanistan Parlamentosu’nu işgal edecek ve isyan tüm ülkeye yayılacak. Fransa ve Almanya, Yunanistan hükümetine yardım etmek için barış gücü gönderecek. Daha sonra İtalya’da, Almanya’da, İrlanda’da ve İngiltere’de benzer olaylar patlak verecek…





Bozulan ekonomiler, işsizliğin ve sosyal kargaşanın giderek yayılmasına yol açarken, kıta genelinde ırkçılık ve yabancı düşmanlığı da güç kazanacak. Göçmenlere yönelik saldırılar artacak. Ekonomik kriz en büyük darbeyi 2014’te Letonya’ya vuracak. “İmparatorluk” günlerine dönmenin hayalini kuran Rusya, Letonya’daki Rusları korumak için önce Letonya’yı ardından da Estonya, Litvanya, Belarus ve Moldova’yı işgal edecek.
ABD’nin kendini izole etmesiyle yalnız kalan İngiltere, AB’den çekilme kararı alınca, Rusya’dan güç alan Fransa, askerlerini harekete geçirecek ve Avrupa’ya yayılacak. Merkel’in uyarısı da gerçekleşmiş olacak.

ABD ÇİN SAVAŞI





Bir başka senaryoya göre ise savaşı başlatan, yükselen güç Çin ile ABD arasında tırmanan gerilim olacak. Bu ayın başında dünyanın en büyük güvenlik yazılımı şirketlerinden biri olan Symantec, ABD’de en az 48 kimyasal ve askeri tesise siber saldırı düzenlendiğini ve saldırıların kaynağının Çin olduğunu açıkladı. Synmantec, saldırıların kaynağını takip ederek Çin’in Hebei kentindeki 20 yaşlarında bir hacker’ı tespit ettiklerini belirtti. Amerikalı yetkililerden açıklama geldi:





“ABD siber saldırıları savaş nedeni sayacak.” ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Mike Rogers, “Çin’in internet üzerinden yaptığı saldırılarla ABD’den bilgi çalma çabalarının ‘tahammül edilemez bir noktaya’ geldiğini ve birçok devletin Pekin’i bu konuda durdurmak için harekete geçmesi gerektiğini” söylemişti. Bu arada Çin-ABD gerilimi ticaret alanında da tırmandı. Amerika’nın, para birimleri yuanın değerlenmesini zorlayacak bir yasayı onaylaması durumunda Çinli yetkililer ticaret savaşı açacakları uyarısında bulundular.

Sonraki Haber

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta ABD kaynaklarına göre İSRAİL, sabaha …