Perşembe , 28 Mart 2024

35-45 YAŞ ARASI KADINLARDA ÇOK SIK GÖRÜLÜYOR





NASIL TEDAVİ EDİLİR?
Miyomun yerleşim yerine, verdiği bulgulara, büyüme hızına, hastanın yaşına, yakınmasına, doğum yapıp yapmamasına, gebelik planına göre karar verilir. Örneğin rahimin tam içine yerleşmiş gebelik planlayan ya da kanaması durmayan hastaya miyom alma operasyonu yapılır. Gebelik beklentisi olmayan kanama yapan miyomlar için rahimin alınması önerilir. Kanaması durmayan hastaya hormon tedavileri, hormonlu spiraller önerilebilir.





RAHİM AĞZI KANSERİ NEDENLERİ NELERDİR?
Rahim ağzında gelişen kötü huylu bir tümördür. Serviks kanseri diye de bilinir. Rahim ağzı kanseri için en önemli sebep HPV virüsüdür. Bu kanser HPV ‘ye yakalanmamış kadınlarda gelişmez. Ancak kadınlarda bağışıklığı baskılayıcı her türlü durum rahim ağzı kanserinin gelişme riskinin artırabilir.





Çünkü bağışıklık düşüklüğü HPV ’nin kalıcı enfeksiyon geliştirmesine, kansere dönüşmesine yol açabilir. HPV‘ nin en önemli bulaşma yolu korunmasız cinsel ilişkidir. HPV enfeksiyonu kendiliğinden iyileşmezse bir dizi evreden geçerek en sonunda kansere dönüşür. Bu süreç yaklaşık 10-15 yıl sürer.

NASIL TEDAVİ EDİLİR?
Bu kanser türü ortaya çıkmadan önce bu kanserin öncülü olarak ortaya çıkan bazı durumlar olabilir. CIN kısaltılmasıyla bilinen rahim ağzı kanseri öncülü hastalık grubu, kanserin kendisine göre daha kolay tedavi edilir.





Hastada bu kanser öncülü durum yakalanmadan gelişimini sürdürür ve kanser haline gelirse artık ameliyat, radyoterapi gibi yöntemlerle tedavi edilir. Bu nedenle bu kanser türünü henüz kanser haline gelmeden başlangıç halindeyken yakalamak gerekir. Rahim ağzı kanserini düzenli muayene ve smear testi yaptırarak önlemek mümkündür.

Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …