Cuma , 29 Mart 2024

39 ilde yasaklar geri geliyor. Hangi tedbirler uygulanacak






Korona virüs salgınında riskli illerin sayısı bir ayda 17’den 39’a yükseldi. Yükselişle beraber 39 ilde Ramazan ayı boyunca restoran ve kafelerin kapanması ve yeniden paket servise geçilmesi masaya yatırıldı. Sağlık Bakanlığı’nın 100 bin nüfusa denk gelen haftalık vaka sayılarını içeren haritasında çok yüksek riskli illerin sayısı 1 ay içerisinde 17’den 39’a yükseldi. Yükselişle beraber tehlike çanları da çalmaya başladı.




İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR İÇİN TEHLİKE ÇANLARI Sabah Gazetesi’nde Burak Çelik imzasıyla yer alan habere göre aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir’in de bulunduğu toplam 39 ilde Ramazan ayı boyunca restoran ve kafelerin kapanacağı ve yeniden paket servise geçileceği iddia edildi. Yüz yüze yapılan eğitim ise tekrar uzaktan yapılabilir.




Pazar günleri sokağa çıkma kısıtlaması getirilebilir. Çok yüksek riskli iller kategorisinde yer alan 17 ilde halihazırda uygulanan yasaklar ise şöyle: Cumartesi sokağa çıkma yasağı kaldırıldı, sadece pazar günü yasak. 21.00-05.00 saatleri arasındaki yasak ise hem hafta içi hem hafta sonu sürüyor. Okul öncesi, ilkokul, 8 ve 12. sınıflar açık.



Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …