Cuma , 29 Mart 2024

4 İL FELAKETİ YAŞIYOR





İlçede aşırı yağış nedeniyle Ayancık Çayı’nın taşması sonucu cadde ve sokaklar göle döndü. Sinop’un Ayancık ilçesinde, sağanağın ardından çayın taşması sonucu bazı evleri ve iş yerlerini su bastı, mahsur kalanların kurtarılmasına çalışılıyor. İlçede aşırı yağış nedeniyle Ayancık Çayı’nın taşması sonucu cadde ve sokaklar göle döndü. Bazı ev ve iş yerlerini su bastı, araçlar sel sularında sürüklendi.





AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, sağanak nedeniyle mahsur kalan vatandaşların bulunduğunu ve İçişleri Bakanlığınca 3 kurtarma helikopterinin bölgeye gönderildiğini belirtti. Maviş, Sahil Güvenlik Komutanlığına ait botların da kurtarma operasyonuna katılmak üzere bölgeye gönderildiğini ve ilçeye ulaşım sağlayan köprülerin tamamının sular altında kaldığını sözlerine ekledi.





“GEREKLİ MÜDAHALELER YAPILMAKTADIR” Kuvvetli yağışlarla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, “Bartın Kumluca Beldesi ve çevresinde aşırı yağışlar nedeniyle sel ve heyelanlar meydana gelmiş, bir vatandaşımız kaybolmuştur. Sinop Ayancık ilçemizde de aşırı yağışlar sele dönüşmüş ve bazı binaları su basmıştır.





Valilerimiz başkanlığında gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Arama kurtarma çalışmaları için çevre illerden de takviye ekipler sevkedilmiştir. Gelişmeleri AFAD’dan takip ediyoruz. Geçmiş olsun.” dedi. “MAHSUR KALANLAR VAR” Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan da bölgedeki son gelişmeleri CNN Türk yayınında aktardı. Ayhan, “Ayancık’ta bir fabrikada bazı işçiler mahsur. Fabrikadaki personellerimizle iletişim kurduk. Sel bölgesinde bir hastane tedbir amaçlı tahliye edildi. Öğleden sonra yine bir şiddetli yağış bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.




Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …