Cumartesi , 20 Nisan 2024

40 Yaş Altındakiler Sakın Bu Aşıyı Yaptırmayın





Konuyla ilgili İngiltere’den ilgi çeken bir haber geldi. AA’da yer alan habere göre İngiltere Sıhhat Bakanlığı’ndan açılan bilgilendirmede Oxford-AstraZenaca aşısını yaptıranların 242’sinde pıhtılaşma vakasına rastlandığı, bu vakaların çoğunun aşının ilk dozunun yapılmasının ondan sonra gördüğünüz duyuruldu.





Açıklamada, MHRA’nın gençlerde pıhtılaşma oranlarının daha yüksek gördüğünüz nedeni öne sürülerek 40 yaşın altındakilere Oxford-AstraZeneca aşısı yerine ülkede tüketimine onay verdiği başka aşıların yapılması tavsiyesinde varbulunduğu açıklandı.





Kovid-19 aşılarının, ölüm, ağır hastalık ve bulaşma tehlikesini önemli ölçüde azalttığına alaka çekilen açıklamada, Oxford-AstraZeneca aşısının faydasının, riskinden daha fazlaca bulunmuş olduğu aktarıldı. MHRA, 8 Aralık 2020- 31 Mart 2021 tarihlerinde 79 kan pıhtılaşması olayının rapor edildiğini, bu şahıslardan 19’unun yaşamını kaybettiğini duyurmuştu.





Ülkede, 7 Nisan’da 30 yaş altındakilere kan pıhtılaşmasına yol açtığı nedeni öne sürülerek Oxford-AstraZeneca aşısının yerine Pfizer yahut Moderna’nın aşılarının uygulanacağı açıklanmıştı

Sonraki Haber

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta ABD kaynaklarına göre İSRAİL, sabaha …