Perşembe , 25 Nisan 2024

6 Belediye Başkanı Görevden Uzaklaştırıldı..!





Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve belediye başkan yardımcısı Halit Güleç “İhaleye fesat karıştırmak ve zimmet” suçlarını işlediği gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldı.

Bilecik Belediyesindeki rüşvet iddialarına dair yürütülen tahkîkat nedeniyle Belediye Başkanı Semih Şahin’i geçici olarak görevden uzaklaştırdı. Semih Şahin, CHP’den ihraç edildi.





“İHALEYE FESAT KARIŞTIRMAK VE ZİMMET” SUÇUNU İŞLEDİĞİ GEREKÇESİYLE GÖREVDEN ALINDI
YALOVA: Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve belediye başkan muavini Halit Güleç, 27 Şubat 2020 tarihinde İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırıldı.





Vefa Salman, Yalova Belediyesi’nin kasasından 30 milyon lira kaçırılmasına yönelik zimmet davasında yargılanıyor. İddianamede, “İhaleye fesat karıştırmak ve zimmet” suçlarından ile alakalı tahkîkat başlatılan Vefa Salman’ın “zimmet” suçundan yargılanacağı ifade edildi. İddianamede; 2014-2020 arasında 555 işlemde toplam 20 milyon 739 bin 664 TL usulsüz ödeme yapıldığı bildirildi.





Salman’ın, zimmet su-çlamasıyla 5 senedan 12 seneye kadar hapis ce-zalandırılması isteniyor. zamanın Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, 13 Şubat 2020 tarihinde tutuklanmış, 7 Eylül 2021 tarihinde ise tahliye edilmişti.
“RÜŞVET” SORUŞTURMASI AÇILDI, İHRAÇ EDİLDİ
BİLECİK
İçişleri Bakanlığı, 25 Şubat 2022 tarihinde Bilecik Belediyesindeki rüşvet iddialarına dair yürütülen tahkîkat nedeniyle Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’i geçici olarak görevden uzaklaştırdı. Semih Şahin, 14 Haziran 2022 tarihinde CHP’den ihraç edildi.





Semih Şahin’in danışmanı olan Bilecik Belediyesi iştiraklerinden Kayı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Erdağı’nın, bina ruhsat bedeli ve iş takibi için başvuranlardan rüşvet istediğinin teşhis edilmesi üzerine, 19 Ocak Ayı 2022 tarihinde Bilecik Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince operasyon düzenlendi. Suçüstü yakalanan Selçuk Erdağı, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.





Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü tahkîkatya, Semih Şahin de dahil edildi. Mülkiye müfettişlerince Semih Şahin ile alakalı ‘Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun’ uyarınca ön inceleme, ‘Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu’ kapsamında da mal zenginliği tahkîkatsı başlatıldı.

Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …