Çarşamba , 17 Nisan 2024

6 KİŞİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ VİNÇ FACİASINDA KAHREDEN DETAY





“BU ŞANTİYEDE 1 AY ÖNCE DE AKRABAMIZ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ”
Fesih Çiftçi’nin dayısının oğlu Emrah Siner ise “Bu şantiyede daha 1 ay önce akrabamız Alper Özer yaşamını yitirmişti. Şimdi de 6 kişi iş kazasında hayatını kaybetti. Artık yeter, o kadar çocuk öksüz kaldı. Kim bu iş kazalarına ‘dur’ diyecek? Canımız yanıyor. Vinç devrilmeyip, 30’uncu kattan konteynerin üzerine bir taş parçası düşmesi sonucu da bir iş kazası yaşanabilirdi. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu” diye konuştu.





“YEĞENİMİZİN CENAZESİ TANINMAZ HALDE”
Aslan Akkaya’nın halası Meral Kılıç (60) da “Ciğerimiz parçalandı. Yeğenimin cenazesi tanınmaz halde. Geride 2 çocuğu kaldı. Geride kalanların sonu ne olacak? Gözaltına alınanlar 2-3 gün sonra dışarı çıkar. Sorumlular kimse tespit edilip, hak ettiği cezayı çeksin” dedi.





“BİRDENBİRE BETONLAR ÜZERİMİZE DÖKÜLDÜ”
Kazada, konteynerden yaralı kurtulan işçilerden Mücahit Çiftçi, “Önce hafif bir gürültü oldu. Yukarıdan bir şeyler düşmeye başladı. Her gün zaten moloz düşüyordu. Bu nedenle önemsemedik fazla. Bu durumu binlerce kez şirkete söylemiştik. İlgilenmediler. Başımıza sadece bir çatı yaptılar. Bunun bizi koruyacağı söylendi. Sonra birdenbire betonlar üzerimize döküldü. Yaralandım. Eniştem Fesih Çiftçi ise öldü. Birçok iş arkadaşımız vefat etti. Mağduruz. Bu bir iş kazası değil cinayettir” dedi.

Sonraki Haber

NİSAN AYINDA ÇİFTE ÖDEME!.

NİSAN AYINDA ÇİFTE ÖDEME!. Emeklilere ödemeler hazırlanıyor. Kim ne kadar ek ödeme alacak hesaplandı ve …