Perşembe , 25 Nisan 2024

64 YIL SONRA AYNI KÖYDE BÜYÜK FELAKET







K-astamonu’da aynı köyde 64 yıl sonra aynı acıyı yaşadılar
Kastamonu’da 15 evin alev aldığı köydeki yangın itfaiye ekiplerinin etkili müdahalesi sonucunda kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının sürdüğü köydeki evlerin 1958 yılında da çıkan bir yangın nedeniyle tamamen kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.





Kastamonu’da 15 evin alevlere teslim olduğu köyde yangın kontrol altına alındı. Ekipler soğutma çalışmalarını sürdürürken, köydeki evlerin 1958 yılında çıkan bir yangında da tamamen kullanılmaz hale geldiği ortaya çıktı.











Olay, öğlen saatlerinde Kastamonu merkez ilçesine bağlı Akkaya Başören köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köyde bulunan bir evde bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın 14 eve daha sıçradı. Köyde yaşayan vatandaşların ihbarı üzerine köye çok sayıda sağlık, itfaiye, AFAD, orman ve jandarma ekibi sevk edildi. Köye ulaşan itfaiye ve orman ekipleri, yangını söndürmek için çalışma başlattı.





YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
Ekiplerin müdahalesi ile yaklaşık 2 saat sonra yangın kontrol altına alınabildi. Yangının diğer evlere sıçramasını önleyen itfaiye ekipleri, yanan evlerde soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Yangında 15 ev küle dönerken 2 adet büyükbaş hayvan telef oldu. Köyde yaşayan vatandaşlar ise yangından yaralanmadan kurtuldu.

Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …