Perşembe , 28 Mart 2024

7 Asker 600 PKK’lıyı böyle dize getirdi





7 Asker 600 PKK’lıyı böyle dize getirdi!

Mete Yarar, 600 PKK’lının saldırdığı karakolda 7 askerin bir nöbet kulübesindeki direnişinin ses kayıtlarını yayınladı. Mete Yarar “64 nolu kule”ye 600 kadar teröristin düzenlediği hain saldırı sırasında güvenlik güçlerinin kendi aralarında yaptığı telsiz konuşmalarını kamuoyu ile paylaştı.

Ses kayıtlarında, PKK’lıların roket, el bombası ve otomatik silahlarla düzenlediği saldırıya direnen güvenlik güçlerinin, sık sık tekbir getirmesi dikkat çekiyor.

Çatışmanın sonlarına doğru, kahraman güvenlik kuvvetlerinden bir personelin, “Burada sonuna kadar mücadele ediyoruz, kimsenin endişesi olmasın. Bu memleketi onlara bırakmıyoruz” diyerek haykırdığı duyuluyor.

İşte o yazı:

64 NO’LU KULE

Telsiz konuşmalarından duyduğunuz üzere kuleye onlarca roket ve kurşun isabet etmişti. Kulenin bazı katları kullanılamaz hale gelmişti. Saldırının başlangıcında personelin bir kısmı yaralanmıştı. Vücutlarından akan kanlara rağmen çatışmaya devam ediyorlardı. Çatışma yakın mesafelere inmişti.

Çatışmaya ellerindeki silahlar ile karşı koymaya çalışan personel son durumu üstlerine şu şekilde bildiriyorlardı.



Zaman geçtikçe ilçenin her noktası yoğun saldırılara uğramaktaydı. Güvenlik güçlerinden yaralananlar tedavilerini kendi bulundukları noktada yaparak çatışmalara devam ediyorlardı. Çatışma uzadığından silahlarda şişmeler ve mermi sıkıntıları baş göstermeye başlamıştı. İlk saldırılardan sonra sızma girişimleri de başlamıştı.

Saatler ilerliyor bütün noktalarda olduğu gibi 64 nolu kulede de şişen silahlarını onarıyor ve araçlarla getirilen mermiler ile çatışmaya devam ediyorlardı.

PERSONELİN ÇOĞU YARALI

Gelen malzeme takviyesi sayesinde çatışmaya devam eden personelin birçoğu artık yaralıdır. Hiç biri tahliye istemeden göreve devam etmektedir. İlk saldırıdan beri yaklaşık üç saat geçmiştir. Personel moral motivasyonu kendi bildikleri yöntemle sağlamaktadır. Karakol bölgelerinde kalan personel zırhlı araçlarla arkadaşlarına takviyeye gitmektedir. Her noktadan yaralı bilgisi gelmesine rağmen güvenli noktalardaki personel en tehlikeli noktalara gitmekten çekinmemektedir. Bütün telsizlerden geçilen anonslardan anlaşıldığı üzere, bir geri adım atılması dahi söz konusu değildir.

ALLAHIN ADINI ANARAK DİRENDİLER



Onlarda ataları gibi Allahın adını anarak direnmekte ve bütün saldırıları püskürtmektedirler. Muhtemelen bazı muhteremler bu haykırışları başka bir şeye yorumlayacak ve büyük cümleler ile atalarınız anabilir ancak bu dönemde bazı terör gruplarının yaptığı şekilde Allah’ın adını öne çıkararak anmanız sakıncalı diyeceklerdir.Ben de onlara inancını bir gün şöyle bir gün böyle dile getir ya da getirme denir mi diye soracağım. Onlar Çanakkale’de ve Sakarya’da direnenlerin çocukları… onlar gibi yaşar, onlar gibi savaşır, onlar gibi Allah’a haykırırlar.

600 PKK’LI SALDIRMIŞTI

Saatler ilerledikçe ortaya çıkan tablo netleşmiştir. İlçeye yaklaşık altı yüz civarında PKK teröristi saldırmıştır. Personelin üstün gayreti ile de terör örgütüne büyük kayıp verdirilmiş ve bir nokta bile düşürülmemiştir.

Bu yazıyı yazarken özellikle ilçenin ismini ve bu kahramanların ismini yazmadım. Ancak hakikatlerin ve gerçekte ne yaşandığının çok iyi anlaşılması adına ses kayıtlarını da yayınlamayı görev bildim. Şu anda çatışma bölgelerindeki her nokta 64 nolu kule gibi ve içindeki her personel de oradakiler gibi yiğit…

Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …