Çarşamba , 17 Nisan 2024

A/CİL KO/DLU UYARI Ko/rona Delta Plus Varyantının BELİRTİSİ





Ko/ronavi/rüs sa/lgını ile müc//adelede en büyük problemlerden biri de vi/rüsün belli başlı ülkelerde geçirdiği mu/tasyonlar olmuştu. Kış mevsiminde ortaya çıkan İngiltere mutasyonunun bahar aylarında ortaya çıkan Hindistan varyantı sa/lgınla mü7cadelede dengeleri değiştirdi. Hindistan’da görülen Delta varyantı baş ağrısı, burun akıntısı ve boğaz ağrısı ile kendini gösteriyor. Bu belirtiler gençlerde ağır bir soğuk algınlığı şeklinde ortaya çıkıyor.





DELTA MUTASYONU NEDİR?
İlk kez Hindistan’da görülen ve İngiltere’de yayılan Delta varyantına dair belirtilerin diğer varyantlardan bazı farklılıklar gösterdiği ortaya çıktı. Zoe Co/vid Semptom Gubu’nun çalışması bu varyanta ilişkin farklılıklara dair bilgileri bir araya getirdi. Grubun çalışmasında kaydedilen bilgilere göre ilk defa Hindistan’da görülen Delta varyantı baş ağrısı, burun akıntısı ve boğaz ağrısı ile kendini gösteriyor. Bu belirtiler gençlerde ağır bir soğuk algınlığı şeklinde ortaya çıkıyor.





DELTA VARYANTI BELİRTİLERİ NELER?
İlk kez Hindistan’da görülen ve İngiltere’de yayılan Delta varyantına dair belirtilerin diğer varyantlardan bazı farklılıklar gösterdiği ortaya çıktı. Zoe Co/vid Semptom Gubu’nun çalışması bu varyanta ilişkin farklılıklara dair bilgileri bir araya getirdi. Grubun çalışmasında kaydedilen bilgilere göre ilk defa Hindistan’da görülen Delta varyantı baş ağrısı, burun akıntısı ve boğaz ağrısı ile kendini gösteriyor. Bu belirtiler gençlerde ağır bir soğuk algınlığı şeklinde ortaya çıkıyor. Klasik Co/vid-19 hastalığının ana belirtileri ise yüksek ateş, yeni ve sürekli öksürük ile tat ve/veya koku kaybı şeklinde biliniyor. Bu belirtileri gösterenlerin vakit kaybetmeden Co/vid-19 testi yaptırmaları isteniyor.





İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye konuşan Zoe Co/vid Semptom Grubu Başkanı Dr Tim Spector, topladıkları verilere göre özellikle mayıs ayından bu yana klasik Co/v/id-19 belirtilerine artık çok daha az rastladıklarını kaydetti. “Bu varyant daha farklı çalışıyor” diyen Dr Spector, belirtilerdeki bu değişiklik nedeniyle insanların Covid-19’dan şü/phelenmeyip yalnızca grip olduklarını zannettikleri ve bu nedenle test ya da izolasyon seçeneklerini eleyip vi/rüsü bulaştırmaya devam ettikleri düşüncesinde. Yaş gençleştikçe belirtilerin de daha hafif seyrettiğine dikkat çeken Dr Spector’a göre koku ve tat kaybı yine de belirtilerde üst sıralarda yer alıyor.




Sonraki Haber

NİSAN AYINDA ÇİFTE ÖDEME!.

NİSAN AYINDA ÇİFTE ÖDEME!. Emeklilere ödemeler hazırlanıyor. Kim ne kadar ek ödeme alacak hesaplandı ve …