Perşembe , 18 Nisan 2024

ABD’den Ağrı’ya Gelin Giden Derya’nın Hazin Öyküsü…





Dedesinin Vefatı Sonun Başlangıcı Oldu…
16 Ekim 2003 tarihinde dedesi ünlü ressam Avni Arbaş vefat etti. Derya Arbaş cenazesi için Türkiye’ye döndü. Yeni bir karar almıştı. Kesin dönüş yapıp dedsinin Asmalımescit’teki evinde yaşayacaktı. Bunun için eşyalarını toplamak üzere Amerika’ya geri döndü fakat son yolculuğunu yaptığını nereden bilecekti ki!





20 Ekim günü Amerika’ya döndü ve uçaktan iner inmez yorgun hissettiği için eve gidip hemen uyumuştu. Aslında ölüm uykusuna yatmıştı. Arkadaşı sabah, onun cansız bedeniyle karşılaştı. Acılı annesi Zerrin Arbaş, o günü şöyle anlatır: “Pazar günü dedesinin Asmalımescit’teki evini temizletip eşyalarının bir kısmını yerleştirdi. 2 Kasım’da ABD’ye dönüş bileti vardı. “Anne bileti 20 Ekim’e alıp bir an önce eşyalarımı getireyim.” dedi. 16 saatlik uçak yolculuğunun ardından Greece isimli kızarkadaşı onu havaalanından almış. Eve gittiğinde çok bitkinmiş. Bavullarını koyup yatağına bile gidemeden koltukta yığılıp kalmış. Kızarkadaşı da uyuduğunu görünce gidip yatmış. Sabah da, uykudayken bebeğimin öldüğünü görmüş. Kitap yazacak, dedesi gibi resim ve yeni film projeleri yapacaktı. Çok yazık! Allah kimseye evlat acısı vermesin!”





Zerrin Arbaş aynı hafta içerisinde hem baba hem evlat acısı yaşadı. Kızının ölümü kayıtlara kalp krizi olarak geçti. Medyada çıkan uyuşturucu iddialarına sert tepki gösterdi, yalanladı. Kalp krizinin ailede ırsi olduğunu söyledi.





35 yaşında ansızın vefat eden Derya Arbaş 28 Ekim 2003 günü Los Angeles Oakmood Memorial Park mezarlığında Kızılderili adetlerine göre yapılan törenle ABD’deki babası ve Kızılderili akrabalarının yanına defnedildi.

Sonraki Haber

Selçuk Reis Yaptı Yapacağını

Selçuk Reis Yaptı Yapacağını Hakkari’de ziyaretler yapan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Çukurca ve …