Perşembe , 28 Mart 2024

Acil Kodu İle Açıkladı! Yeni Belirtiler Ölümcül





DELTA VARYANTI BELİRTİLERİ NELER?
İlk kez Hindistan’da görülen ve İngiltere’de yayılan Delta varyantına dair belirtilerin diğer varyantlardan bazı farklılıklar gösterdiği ortaya çıktı. Zoe Covid Semptom Gubu’nun çalışması bu varyanta ilişkin farklılıklara dair bilgileri bir araya getirdi. Grubun çalışmasında kaydedilen bilgilere göre ilk defa Hindistan’da görülen Delta varyantı baş ağrısı, burun akıntısı ve boğaz ağrısı ile kendini gösteriyor. Bu belirtiler gençlerde ağır bir soğuk algınlığı şeklinde ortaya çıkıyor.





Klasik Covid-19 hastalığının ana belirtileri ise yüksek ateş, yeni ve sürekli öksürük ile tat ve/veya koku kaybı şeklinde biliniyor. Bu belirtileri gösterenlerin vakit kaybetmeden Covid-19 testi yaptırmaları isteniyor. İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye konuşan Zoe Covid Semptom Grubu Başkanı Dr Tim Spector, topladıkları verilere göre özellikle mayıs ayından bu yana klasik Covid-19 belirtilerine artık çok daha az rastladıklarını kaydetti. “Bu varyant daha farklı çalışıyor” diyen Dr Spector, belirtilerdeki bu değişiklik nedeniyle insanların Covid-19’dan şüphelenmeyip yalnızca grip olduklarını zannettikleri ve bu nedenle test ya da izolasyon seçeneklerini eleyip virüsü bulaştırmaya devam ettikleri düşüncesinde.





Yaş gençleştikçe belirtilerin de daha hafif seyrettiğine dikkat çeken Dr Spector’a göre koku ve tat kaybı yine de belirtilerde üst sıralarda yer alıyor.
Son edinilen veriler doğrultusunda ülkedeki Covid-19 vakalarının yüzde 90’ını Delta varyantından oluştuğu tahmin ediliyor. Delta varyantının daha önceki baskın varyant olan Alfa (Kent) varyantından yaklaşık yüzde 60 daha bulaşıcı olduğu tahmin ediliyor. İngiltere’de son 24 saatte Covid-19 testi pozitif çıkan kişi sayısı 7 bin 500’e yaklaşırken, en fazla 28 gün önce Covid-19 testi pozitif çıkan kişiler arasındaki can kaybı 8 olarak kaydedildi. Ülkede Covid-19 vakalarında artış sürerken, Başbakan Boris Johnson 21 Haziran’da beklenen tam açılmanın dört hafta kadar erteleneceğini ve 19 Temmuz’un yeni tarih olarak belirlendiğini açıkladı. Yeni takvimi ve ülkedeki Covid-19’la ilgili son bilgileri bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyuran Johnson bu ertelemenin dört haftadan daha uzun sürmeyeceğinden ’emin’ olduğunu belirtti.




Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …