Perşembe , 25 Nisan 2024

AFAD’dan rapor: 7.9 büyüklüğündeki olası deprem en çok oraları vuracak





TRABZON HALKANIN İÇERİSİNDE
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi İnşat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık, Erzincan’da yaşanabilecek depremin Trabzon’u etkileyeceğini söyledi. Prof. Dr. Altunışık, “Şu an Türkiye’de deprem beklenen ve ilgili yer bilimci hocalarımızın açıkladığı sismik boşluklu olan bölgeler var. Bizim bölgemize de en yakın illerden biri Erzincan. Erzincan’da beklenen bir depremde, Kahramanmaraş depremindeki etkilenme alanını çember olarak alıp Erzincan’a yerleştirdiğiniz zaman Trabzon’un da bu halka içerisinde olduğunu görüyoruz” dedi.





‘ÇAYKARA VE DÜZKÖY ODAK NOKTASI’
Kentin her bölgesini depreme karşı dayanıklı hale getirmek için eski yapıların incelenmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Altunışık, “Öncelikle kamu binaları ve 2000 yılından önce inşa edilmiş ve imar barışından faydalanan binalardan başlamamız gerekiyor. ‘İl Risk Afet Azaltma Planı’ kapsamında ilimizin deprem açısından bazı tehlikeli ilçeleri var.





Bunlar Düzköy ve Çaykara olarak belirlendi. Dikkat ederseniz buralarda yığma taşıyıcı sisteme sahip binalar, el yordamıyla herhangi bir mühendislik hizmeti almadan yapılmış yapılar var. Bu yapılarımızın risk altında olduğunu görüyoruz. İRAP’ta Erzincan’a yakınlığı açısından Çaykara ve Düzköy ilçeleri odak noktası gösterilmiş” diye konuştu.




Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …