Cumartesi , 20 Nisan 2024

Afgan Göçmenler Arasında Niçin Kadın ve Çocuk Yok.. İşte Sebebi..


Türkiye sınırındaki göçmen hareketliliğini, Afgan Mülteciler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Dr. Zakira Hekmat ve gazetemizin yazarı Mustafa Balbay, Cumhuriyet.com.tr’den Sinem Nazlı Demir’e anlattı.





Zakira Hekmat, sınırdan geçen Afganların arasında kadın ve çocuk olmamasını, “Kaçakçılar kadın ve çocukları başka yerlerden getiriyorlar” sözleriyle değerlendirdi.

Mustafa Balbay ise gelen göç dalgasıyla ilgili “Bu iktidar mülteciliği bir ticaret haline getirdi” ifadelerini kullandı.

AFGAN HÜKÜMETİ DURUMU ZATEN BİLİYOR’

Afgan hükümeti bu konu hakkında ne düşünüyor? Sizce bu durum siyasi bir meseleye dönüşecek mi?





‘Afgan hükümeti durumu zaten biliyor. Geçen haftalarda Afganistan Göç Bakanı, AB ülkelerine ‘3 ay için hiç kimseyi geri göndermeyin buraya’ dedi. Çünkü Afganistan’daki durum şu an çok kötü. Onlar da vaziyeti biliyor. Şu an hükümet halkla birlikte bir direniş içerisinde ve ayaklanma var. Birçok ilçe Taliban tarafından geri alınıyor. En yakın zamanda diğer kuvvetlerle o yerler geri alınır ve anlaşmalar yapılır. Afgan halkının huzur içerisinde yaşamasını istiyoruz.’Gazetemiz yazarı Mustafa Balbay, gelen göç dalgasını ve hükümetin konu ile ilgili tutumunu değerlendirdi.




Sonraki Haber

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta ABD kaynaklarına göre İSRAİL, sabaha …