Cumartesi , 20 Nisan 2024

Ağlaya, ağlaya anlattı: O hâlâ benim kocam! Ona ‘iyi geceler’ demeden uyumuyorum





EN SEVDİĞİ ŞARKIYI DİNLEYEREK HAYATA VEDA ETTİ
İngiliz basınında yer alan haberlere göre Tom Parker, son nefesini Oasis grubunun çok sevdiği Live Forever şarkısını dinleyerek bu dünyaya veda etti. Parker’ın son isteği buydu ve ailesi de onun bu arzusunu geri çevirmedi. Tom Parker’ın bu dünyaya veda ederken Oasis’in Live Forever adlı şarkısını dinlemeyi istemesinin nedenine gelirsek. Onun ölümünden sonra arkadaşlarının anlattığına göre bu şarkının sözlerinin, hastalıkla mücadelesine tercüman olduğunu düşünüyordu genç müzisyen. Yine aynı arkadaşının anlattığına göre Tom Parker, çocukları, ailesi, hayranları ve müziği aracılığıyla gerçekten de sonsuza kadar yaşayacak.





KENDİ MÜCADELESİNE BENZETİYORDU
Bu arada şarkının, Oasis’in 1994 tarihli Definitely Maybe adlı albümünde yer aldığını da hatırlatalım. Noel Gallagher bu şarkının sözlerini 1991 yılında, Oasis grubuna katılmadan önce yazmıştı. Five Forever’ın esin kaynağı ise Rolling Stones’un Shine a Light adlı şarkısı. Bu şarkının en önemli özelliği 10990’ların Grunge gruplarında yaygın olanın aksine daha iyimser bir ruha sahip olması. Birçok müziksevere göre de Live Forever, Oasis’in en iyi şarkısı.





CENAZE TÖRENİNDE GÖZ YAŞLARI SEL OLDU
Tom Parker, 20 Nisan 2002 günü düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Törende başta eşi Kelsey Parker olmak üzere ailesi, yakınları ve dostlarının gözyaşları sel oldu. Hastalığı boyunca onu yalnız bırakmayan eşi ise cenaze töreninde güçlükle ayakta durdu. Büyük aşkını erkenden yitiren genç kadının önceden kaydedilen bir konuşması da yayınlandı. Genç kadının videoda yer alan “Eğer sadece aşk seni koruyabilseydi, sonsuza kadar yaşardın” sözleri duyulduğu anda da törene katılanlar gözyaşlarına hakim olamadı.





“EĞER AŞK SENİ KORUYABİLSEYDİ”
Eşi Tom Parker’ı nadir rastlanan bir beyin tümörü nedeniyle kaybeden Kelsey Hardwick Parker, mesajında onun her hatırasını değerli bir hazine gibi saklayacağını söyledi. Acılı kadın mesajında şu sözlere de yer verdi:” Seninle evlendiğim gün hayatımın en mutlu günüydü. Biz ruh eşiydik.” Kelsey Hardwick Parker’ın eşine veda sözleri ise törende yer alan herkesin gözyaşlarının sel olmasına yol açtı: “Eğer aşk seni koruyabilseydi, sonsuza kadar yaşardın!





KÖTÜ HABERİ ALIR ALMAZ PARKER’ A ULAŞMIŞ
Tom Parker’ın kitabında anlattığına göre hastalığını Haber alan Ed Sheeran, kendisine ulaştı ve “yardım etmek için yapabileceği bir şey olup olmadığını” sordu. Sheeran’ın bu önerisinin hem kendisi hem de eşi Kelsey için “dünyalara bedel” olduğunu da satırlara döktü Parker.Parker, Sheeran ile bir turne sırasında tanıştıklarını ve yıllar içinde sık sık karşılaştıklarını, aralarında iyi bir ilişki olduğunu da anlattı anı kitabında. Seeran’ın, tedavi masraflarını ödeme konusunda kendisine yardımcı olduğunu kamuoyuna daha önce açıklamadığını da satırlarına ekledi Tom Parker. Ardından da şunları yazdı: “Muhtemelen şimdi bunu yaptığım için deliye dönecek. Fakat Ed çok özel bir adam. Tam da başka tedavi olanaklarını araştırıp özel bağışıklık tedavisi alırken tıbbi masraflarımın karşılanması için bana yardım etti.”





ÖLÜMÜ DÜŞÜNMEDEN DURAMIYORDUM’
Tom Parker, hastalığıyla ilgili kötü haberi 2020 yılının ekim ayında aldığını yazdı. Hayatının bir gecede alt üst olduğunu ekledi müzisyen ve şöyle devam etti: “Hayatın değeri konusunda bir kez daha düşünmek zorunda kaldım. Eşi 35 haftalık hamile olan 32 yaşındaki bir babanın, bütün dünyasını sarsan böyle bir haberi nasıl vereceğini kendime sorup durdum. Kesinlikle donup kalmıştım, ölümü düşünmeden duramıyordum.”





‘BEBEK, BİR IŞIK GETİRDİ’
Bir yandan tedavi görürken bir yandan da yeni bir bebek sahibi oldu Tom Parker o süreçte. Bodhi Thomas Paris adını verdikleri oğlunun, kendisine hastalık teşhisi konulmasından çok kısa bir süre sonra dünyaya geldiğini yazdı genç yaşta hayata veda eden müzisyen. O sürecin; bir yandan devam eden tedavileri, diğer yandan giderek etkisini artıran Covid 19 pandemisi yüzünden giderek daha zor bir hale geldiğini satırlarına ekledi. Bütün bunlar yüzünden de oğlu dünyaya geldiğinde onunla kızı Aurelia kadar çok zaman geçiremediğini yazdı. Fakat etraflarını saran bütün bu olumsuzluklara rağmen Bodhi’nin dünyaya gelmesinin her güne bir ışık getirdiğini de ekledi.

Sonraki Haber

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta ABD kaynaklarına göre İSRAİL, sabaha …