Cuma , 29 Mart 2024

Ahmet Özhan’da cemaat şeyhi oldu Bkın hangi ünlüler var..





Ahmet Özhan, Cerrahi tekkesi müridi olan Gökhan Özoğuz, Mazhar Alanson, Cem Yılmaz, Uğur Pektaş gibi ünlü isimlerin yeni şeyhi oldu. Cerrahi Tekkesi özellikle kadınlara tanıdığı haklarla diğer tarikatlardan ayrılıyor. Peki nedir bu cerrahilik, Ahmet Özhan nasıl şeyh oldu işte detaylı bilgiler:





Cerrahi Tarikatı son lideri kimdi?
Avukat, mutasavvıf ve yazar Ömer Tuğrul İnançer, Fatih Karagümrük’teki Cerrahi Tekkesi’nin son postnişiniydi. Türk Tasavvuf Musikisini Koruma ve Yayma Cemiyeti’nin yöneticisi de olan Ömer Tuğrul İnançer 4 Eylül 2022’de 76 yaşında vefat etti. Fatih Camii’nden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımıyla büyük bir kalabalıkla kaldırılan cenazesi Nureddin Cerrahi Tekkesi’nde defnedildi.





Ahmet Özhan tarikat lideri oldu
Cerrahi tarikatının yeni lideri İnançer’in vefatının ardından Türk Sanat Müziği sanatçısı Ahmet Özhan oldu. Ahmet Özhan, son tarikat lideri Ömer Tuğrul İnançer’e vekalet ediyordu. Ahmet Özhan 17 yaşından beri Cerrahi tarikatına mensup. Tarikatta Ömer Tuğrul İnançer’in olmadığı günlerde meşkleri yönetiyordu. Cerrahi tekkesinin sahne dünyasından bir çok ünlü müridi bulunuyor.

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …