Cuma , 29 Mart 2024

AK Parti MYK toplantısı sonrası Ömer Çelik’ten açıklamalar





Muhalefet partilerinden bu doğrultuda Türkiye’nin değerlerine dönük bu eylemi kınayanların her birine teşekkür ediyoruz. Böylesine çirkin eylem ifade hürriyeti olarak kabul edilemez. İsveç Başbakanı, İsveç’in NATO’ya üyeliğine engel olmak için sabotaj dedi. İsveç’teki savcı bunların cezalandırılmayacağını söylemiş. Hakaret davası olarak ele alınabileceğini, herhangi bir şekilde cezalandırılmayacaklarını söylemiş. Bundan şu sonuç çıkıyor, İsveç terör yandaşı olarak kendini konumlandırır.





İsveç’in yasasını buna göre düzenlemesi lazım. İsveç terörle mücadele yasasını gözden geçirmeli. İsveç’te terör gruplarının birer hafta arayla 15 tane eylem yaptığını düşünün ve bu eylemde bir AB ülkesi başkanı ya da başbakanının maketinin asıldığını düşünün. Bu hafta Almanya’yla ilgili, haftaya Hollanda’yla ilgili… Böyle bir şey kabul edilebilir mi? İsveç’in buna dönük tepkisi ne olur? Tablo açıktır, çifte standart açıktır.





Türkiye Cumhuriyeti bunu kabul etmez, Türkiye’nin yaklaşımı NATO’nun genişlemesinden yanadır. Hele ki dünyadaki tehditlerin artması, NATO’nun genişlemesini önemli bir gündem maddesi olarak ortaya koymaktadır. Ama burada terörle mücadele konusunda iş birliğinin artması şartıyla.

Amerika’nın YPG/PKK’ya verdiği destek ortada. Bu NATO’nun içini boşaltmak anlamına gelir. Çünkü NATO’nun ilkesi birimiz hepimiz, hepimiz birimiz içindir. Ama siz terör örgütlerini himaye ederseniz, o zaman burada müttefiklik diye bir şeyden bahsedilemez.





Buradan bakıldığında İsveç’in yapması gereken teröre karşı mükellefiyetlerini yerine getirmesi ve Türkiye’ye verdiği sözleri tutmasıdır.

Hizmet siyaseti, güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor. Burada siyaseti topyekun olarak kalitesi meselesi demokrasinin geleceği açısından önemlidir.

Geçtiğimiz yılın son aylarından şimdiye kadar olan sürece baktığımızda, muhalefetin anti siyaset gidişatı içerisinde olduğunu görüyoruz.





MUHALEFETİN YENİ SİSTEM MODELİ

Muhalefetin ortaya attığı şu anki haliyle 6’lı eş başkanlık sistemidir. Bu model demokratik değil, bir politbüro modeli. Bu yaklaşım, siyasi bir paralel yapı ortaya çıkarır. Bu şekildeki model bir demokratik model değil. Kendi cumhurbaşkanı adaylarını şimdiden etkisiz bir eleman olarak gösteriyorlar.

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …