Cuma , 19 Nisan 2024

AK Parti MYK toplantısı sonrası Ömer Çelik’ten açıklamalar





“AKDENİZ, ÖLÜMDEN KAÇAN İNSANLARA MEZAR HALİNE GETİRİLİYOR”

Yunanistan’ın mültecilere yaklaşımı yeni yılda da devam ediyor. İnsanları Akdeniz’de ölüme terk eden uygulamalarına devam ediyorlar. Akdeniz, ölümden kaçan insanlara mezar haline getirilmektedir. Tüm uluslararası yasaları ihlal eden bir yaklaşımdır.

20 Ocak Cuma günü Haliç’te Roman vatandaşlarımızla bir araya gelecek. Toplumumuzun her kesimiyle buluşmaya, her zaman yaptığımızı yapmaya devam edeceğiz.





EYT’DE SON DURUM

EYT konusuyla ilgili önemli olan siyasi iradenin ortaya çıkmasıydı. Dolayısıyla meclisin kendi takvimi içerisinde en hızlı şekilde sonuç alınacak. Bakanımız açıklama yapmıştı, bu konuda herkes müsterih olsun. Şubat, en geç Mart ayı içerisinde sonuca ulaşacaktır.

SEÇİM TARİHİ

Biraz geriye çekebiliriz dedik ama bu erken seçim anlamına gelmez. Tarihler çalışılıyor, somutlaştırdığımız zaman kamuoyu ile paylaşılacak.





ALKIŞ POLEMİĞİ

Bu açıklamayı yaptığımız zaman CHP yandaşı olarak kalemini kullananlar, açıklamamızın bir bölümünü alıyor. Bu kurumsallaşmaya başladı. Net bir şey söylüyoruz. Anlamak istemeyenler anlamamaya devam ediyor. Vesayet sistemi orduyu da yıpratıyordu, yargıyı da yıpratıyordu. Türkiye’de askerin siyaset üzerindeki vesayeti Türkiye’de en çok konuşulan konuydu. Bizim hedefimiz, siyaset ve asker arasında anayasal bir çerçevede ilişki olması. Demokrasiye bağlı hareket eden bir ordu CHP yönetimini rahatsız ediyor. Biz değiştik diyor Kılıçdaroğlu. Orduya ‘satılmış’ diyenler sizin milletvekillerinizdi. Milletvekilliği yapan birisi ordu siyasete etki etmediği için eleştirmişti. Tabii bütün kurumları eleştirebilirsiniz ama çıkıp da komuta kademesine Ortadoğu’daki bol apoletli generaller derseniz bu eleştiri değildi. Biz bu hakareti yaptırmayız.





Tabii bütün kurumları eleştirebilirsiniz ama çıkıp da komuta kademesine Ortadoğu’daki bol apoletli generaller derseniz bu eleştiri değildir. Biz bu hakareti yaptırmayız. Terörle mücadele eden komuta kademesinden rahatsız oluyorlar. Bu komuta kademesi ve en alt rütbeden en üste kadar kurtuluş savaşımızdan sonra en büyük mücadeleyi veriyorlar. Yunanistan’daki siyasetçilerin söylemeyeceğini bunlar söylüyor. İsveç’te yapılanlar sonrası yaptıkları açıklama çok değerliydi. Biz de bunu takdir ettik. Doğruya doğru.

SURİYE İLE TEMAS

Süreç kendi seyrinde işliyor. Belli bir takım işler tamamlanmak üzere Dışişleri bakanları da bir araya gelecekler. Suriye’nin toprak bütünlüğünü en güçlü şekilde savunuyoruz.





BABACAN’IN AÇIKLAMALARI

İHA-SİHA, Türkiye’nin milli güvenliği açısından lehimize oyun değiştirdi. Bununla gurur duyuyoruz. Ne kadar kuvvetli kazanımların ortaya çıktığını gösterdi. Kaynaklar sadece ona aktarılıyor diyorlar. Ama böyle bir tekellik söz konusu değil. Faydalandıkları kaynaklar diğer şirketlerin faydalandıkları kaynaklar. Cumhurbaşkanımızla akrabalıkları üzerine yapılan açıklamalar çok daha başka bir konu. Diğer şirketlerin adı da belli. Bunu neden söylersiniz?





Bu çok yanlış bir şey. Bu Türkiye’nin milli kazanımıdır ve tüm dünyada da takdir edilmektedir. Bunlar barışı koruma misyonundan dolayı Türkiye teşekkür almıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu AK Parti’nin değil, Türkiye’nin kazanımı. Bunun yakınlıkla alakası yok. Türkiye’de zaten rekabete açık, dünya ile rekabet ediyor. Dünyada da öz kaynakları ile rekabet eden bir şirket yok. Baykar öz kaynakları ile yapıyor, yalnızca herkesin faydalandığı kalemleri kullanıyor. Bir kere daha bu kazanımları ülkemizde gerçekleştirenlere teşekkür ediyoruz. Kızılelma’yı da diğerlerini heyecanla bekliyoruz.

Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …