Cumartesi , 20 Nisan 2024

AK Parti’den asgari ücrete zam açıklaması!





Memur zammı ile benzer orantılı mı?
“Asgari ücrete yapılacak zam yine memur zammıyla benzer orantıda mı olur?” sorusuna karşılık ise Kurtulmuş, “Geçen sene öyle oldu, bu sene de doğru olan budur. Böyle bir yükseliş her iki tarafta da olur.” dedi.





Çalışanların gözünü Aralık ayında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na çevirdi. Milyonlarca kişi 2023 asgari ücret zammını merakla beklerken uzmanlardan da konuyla ilgili tahminler gelmeye devam ediyor.

Çalışanlar 2023 yılında asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyor. Ekonomi uzmanları da 2023 asgari ücret zammıyla ilgili tahminlerde bulunuyor. Peki asgari ücret ocak zammı ne kadar olacak? Vergi Uzmanı Muhammet Bayram’dan masada konuşulan rakamla ilgili önemli tahmin geldi.
Asgari ücret 2023 zammı için geri sayım başladı. Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret hesaplanırken enflasyonun göz önüne alınacağını belirtti.





Haber Global’de yer alan habere göre Vergi Uzmanı Muhammet Bayram canlı yayınında asgari ücrete ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
‘ASGARİ ÜCRET 7700 LİRA OLACAK’
Bayram, ‘1 Ocak 2023 tarihi itibariyle asgari ücrette en az enflasyon oranında bir artış bekliyoruz. O yüzden 5500 TL’ye beklenen enflasyon oranında yüzde 40’lık bir artış yapılırsa 7700 lira civarında olacaktır.’ dedi.

Sonraki Haber

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta ABD kaynaklarına göre İSRAİL, sabaha …