Perşembe , 18 Nisan 2024

AK Parti’den flaş hamle Fiyatlar sabitleniyor

Şeker, yağ, un fiyatı sabitleniyor! 20 ürün listeye alındı





Yetkililerin, temel tüketim maddelerinin ilişkin aldıkları adımlar hakkında bilgi veren CNN Türk Muhabiri Arda Erdoğan, “Enflasyon sepetinde yer alan dar gelirli vatandaşların tükettiği ortalama 20 kalem belirlenecek. Bunların arasında yağ, un, şeker, bebek bezi gibi ürünlerin yer alması mümkün. Bu ürünlerin fiyatlarının yıl sonuna kadar raflarda sabitlenmesi gündemde olacak. Raflarda sabitlenecek ancak üreticilerin zararları ne olacak. Devletin sübvansiyon yapması gündemde” diye belirtti. Peki hangi ürünlerin fiyatı sabitlenecek?





“BU SİSTEM ENFLASYONUN DÜŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAK”
16 TL’ye satılması gereken ürünün rafta yıl boyunca 10 TL’ye satılmasının gündemde olacağını ve aradaki 6 TL’yi devletin üreticiye sübvansiyon yaparak zarara girmesini engelleyeceğini aktaran muhabir sözlerine şöyle devam etti;
“Enflasyonla mücadeleye karşı da bir adım atılmış olacak. Zincir marketlerle de bu noktada görüşmelerin yapılması da gündemde olacak. Bu sistemin enflasyonun düşmesine katkı sağlayabileceği ifade ediliyor.





“VATANDAŞIN BAZI ÜRÜNLERE OLAN TALEBİ DE ÖNLENECEK”
Kurmayların serbest piyasayı bozabilecek bir öngörünün olduğunun farkındalar ancak enflasyonla mücadele bağlamında oldukça kritik bir adım olduğunu söylüyorlar. Fiyatların sabitlenmesiyle vatandaşların bazı ürünlere karşı taleplerinin de yıl sonuna kadar önlenebileceği görüşü hakim.”

Sonraki Haber

Selçuk Reis Yaptı Yapacağını

Selçuk Reis Yaptı Yapacağını Hakkari’de ziyaretler yapan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Çukurca ve …