Perşembe , 28 Mart 2024

Ak Parti’nin Tepesinden A’çıklama Geldi





2000 sonrası emeklilere intibak maaş zammı .. Ak parti’nin tepesinden ilk defa zam açıklaması geldi.Televizyon programı sırasında kendisine yöneltilen “İşçi emeklilerinin maaşlarına zam olacak mı?” sorusuna yanıt veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, m-üjdeyi verdi





3600 ek gösterge sonrası intibak düzenlemesinin gündeme gelmesi bekleniyor. Bu doğrultuda da intibak ile ilgili gelişmeler emekliler tarafından büyük bir merakla takip ediliyor. Eğer talep hayata geçerse, 2000’den önce emekli olanlara yapılan intibak zammı, sonra emekli olanlara da sağlanmış olacak. Bu ay 3600 ek gösterge çalışmalarında sona yaklaşılmasıyla gözler intibak zammına çevrildi.





Milyonların beklentisi olan intibakın çözüme kavuşturulup kavuşturulmayacağı merak ediliyor. Peki, 2000 yılından sonra emekli olmuş vatandaşların maaşlarına intibak düzenlemesi gelecek mi? SSK Bağ-Kur intibak zammı ile emekli maaşı ne kadar olacak? İşte tüm merak edilenler..





2000 Yılı Sonrası Emeklilere İntibak Talebi!
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, 3600 ek gösterge ile alakalı emekli cephesinde ne gibi beklentilerin olduğunu meydana koydu. Kapsamının genişletilmesine dair beklentilerini ifade eden Ergün, 3600 ek göstergenin esas amacının kamu görevlerinin ekonomisine katkı sağlamak olduğuna işaret etti. Öte yandan intibak meselesine de deyinin TÜED Genel Başkanı Ergün, Türkiye’de çok sayıda Bağ Kur ve işçi emeklisinin uzun seneler beklediği düzenlemenin de döneme sokulması gerektiğine yönelik istekleri dile getirdi.

Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …