Cuma , 29 Mart 2024

Akıncı’dan gururlandıran başarı!





Yeni bir insansız jet savaş uçağı geliyor
Yeni Şafak’ın haberine göre, Anka-3’ten ilk önce Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2023 bütçe görüşmelerinde söz etmişti. 2023 yılının savunma sanayiinde yeni bir milat olacağını belirten Oktay, “TUSAŞ’tan yeni tip insansız jet savaş uçağımız geliyor. ANKA-3 MİUS insansız hava araçlarında kabiliyeti daha ileri noktaya taşıyacak” ifadelerini kullanmıştı.





Daha hızlı olacak
Anka-3 jet motorlu olduğu için TUSAŞ’ın daha önce ürettiği Anka ve Aksungur’dan (Anka-2) çok daha hızlı olacak. Daha fazla mühimmat (faydalı yük) taşıyabilecek ve tasarımı kuyruksuz olduğu için radarda daha iz bırakacak.





Hem fiziksel hem de elektronik harp yapacak
Yeni nesil insansız hava aracı ve sistemiyle hedeflenen keşif, gözetleme yapması ve istihbarat toplaması, havadan karaya kullanılan birçok farklı mühimmat ile taarruz yapması ve hava-hava mühimmatları ile de düşman helikopter, pervaneli uçak ve İHA’larını avlaması. Anka-3 düşman radar ve hava savunma sistemlerini etkisiz hale getirirken elektronik harp yapabilecek.




Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …