Perşembe , 25 Nisan 2024

AKOM’dan kritik uyarı! Sel ve su baskınlarına dikkat





Meteorolojinin son hava durumu tahminine göre yağmur Trakya, Orta ve Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Artvin, Bingöl, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinde etkili olacak.





stanbul’a yağmur ne zaman geliyor?
İstanbul ve Marmara’da gece saatlerinden sonra yağmur başlayacak. Yağışlar, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek. İstanbul’da ise cumartesi günü öğleden önce kuvvetli yağış bekleniyor.





Valilikten sel ve dolu uyarısı!
İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada da, “İstanbul’da Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre; yarın (7 Ağustos) yerel kuvvetli olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Ani sel, su baskını, dolu yağışı, kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi





Orhan Şen’den İstanbul’a uyarı
Prof. Dr. Orhan Şen ise İstanbul için yağış uyarısında bulundu. Şen’in açıklamaları şu şekilde:
-Bugün öğleden sonra Edirne Çanakkale Kırklareli de kuvvetli yağmur bekleniyor. İstanbul’da yağmur bu gece yarısından sonra başlar cumartesi öğleden evvel kuvvetli sağanak yağış var. Su baskınları yapar.





Yangın bölgesi için bir iyi bir kötü haber
Profesör Orhan Şen, yangınla kavrulan Antalya için iyi Muğla için kötü haber verdi. Tahminleri şöyle:
-“Orman yangınları açısından. Antalya’da yağmur bugün aksam az. Yarın öğleden evvel daha kuvvetli olur. Rüzgar güneye dönecek nem artacak. Muğla’da yağış yok. Ruzgar kuvvetli
*Orman yangınları kontrolünde önemli öngörü. Güney Ege (Muğla, Marmaris Köyceğiz, Bodrum) Batı Akdeniz Bölgesi (Antalya, Marmaris…) de Rüzgar Güney Batıya Dönüyor. Hızı artıyor. Bölgede Nem artıyor





Sıcaklık: Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz’de mevsim normallerinin 4-8 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
Rüzgar: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu’da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güneybatı Ege’de kuvvetli (40-60 Km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …