Cuma , 19 Nisan 2024

Akşam Yemeğinden 2 Saat Sonra İçin! İhtiyacınız Olan Her Şey Onda Var…






Isırgan Bitkisi, Sinir Sıkışması Yaşayanlar Için Bulunmaz Bir Nimettir. Isırgan, Civanperçemi Ve Aynısafa Bitkilerini Kaynatıp Akşamları Için;
Isırgan bitkisinin sinir sıkışması, kıl dönmesi ve saçlarda kepek şikayetlerine karşı nasıl kullanılması ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatacağız…Isırgan,bitkiler arasında bugüne kadar tanıdığım en karmaşık bitki türüdür. Doğal ortamında; çevre şartlarına aşırı derecede bağlı olan, yetiştiği toprağın mineral ve tuz dengesinden oldukça etkilenen bir bitkidir.
DİŞİ ISIRGAN KULLANMAK ÖNEMLİ!
İri, sağlıklı ve geniş yapraklı yapıya sahip olması sizleri yanıltabilir.Cılız görünen, kullanmak istemeyeceğiniz ısırgan ise tedaviniz için daha etkili olabilir.Isırganın etkin madde bütünlüğü; çevre şartlarından, toprağının neminden ve kimyasından, güneşten büyük oranda etkilenir.Bu yüzden doğru türün kullanılması son derece önemlidir. Belirtmekte fayda görüyorum; kullanılacak olan ısırgan bitkisinin, dişi ısırgan olması gerekir.
SAÇTA 30 DAKİKA BEKLETİN
Isırganın saçlar üzerindeki muazzam etkisi bilinen bir bilgidir. Saçlara canlılık, parlaklık verir ve kepeğe karşı oldukça etkilidir.Saçlardaki kepeğe karşı, ısırgan bitkisinin önerdiğim kullanım yöntemi ise şu şekildedir: Kaynayan klorsuz suya (içme suyu) bir yemek kaşığı ısırgan bitkisinden ilave edilir. Yaklaşık beş dakika kapağı kapalı olarak kaynatılır. Ilıyınca hazırlanan su ile saç derisine masaj yapılır, 30 dakika beklenir ve 30 dakika sonra sadece suyla durulanır. Eğer bu uygulamayı yapmadan önce saçınız kirli ise önce şampuan ya da sabun ile saçlarınızın temizlenmesi gerekir.
SİNİR SIKIŞMASININ İLACI
Isırgan bitkisi, sinir sıkışması şikayeti olan kişiler için bulunmaz bir nimettir.Sinir sıkışması şikayetlerinde; kaynayan suya birer tutam kiraz sapı ve ısırgan bitkileri konur, iki bitki birlikte sekiz dakika kaynatılır.Hazırlanan su ikiye bölünerek, yarısı sabah kahvaltısından bir saat önce ,diğer yarısı 30 dakika sonra içilmelidir.




Ayrıca sinir sıkışmasına belirli oranlarda karışım haline getirilen ısırgan, civanperçemi ve aynısafa bitkileri de kullanılmalıdır. Kaynayan 1.5 su bardağı klorsuz suya bir tatlı kaşığı bitki karışımı eklenir ve dört dakika kaynatılır. Hazırlanan çayın akşam yemeğinden iki saat sonra tüketilmesini öneririm.
ISIRGAN ÇAYI NASIL YAPILIR?
Yaprak çayı: Bir tatlı kaşığı ince kıyılmış ısırganotu yaprağı, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar suyla demlenir, 5-10 dakika demlendikten sonra süzülür.Günde 2-4 bardak yeni demlenmiş çay aç karnına veya öğün aralarında tatlandırılmadan içilir.Kokusunu veya tadını rahatsız edici bulanlar çaylarına biraz nane, kekik, papatya veya civanperçemi ilave edebilirler.
Gövde ve yaprakların çayı: Bir tatlı kaşığı ince kıyılmış gövde ve yaprak bir su bardağı ılık suda bir miktar bekletilir.Daha sonra hafif ateşte kaynama derecesine kadar ısıtılır ve bir miktar kaynatıldıktan sonra dinlenmeye bırakılır. Süzülen bu dem günde birkaç defa içilerek tazece tüketilir. Bu şekilde mide rahatsızlıkları, bahar yorgunlukları, soğuk algınlıkları gibi şikayetler giderilebilir.

Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …