Perşembe , 25 Nisan 2024

Alevler evleri yakmaya başladı..





Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son 6 günde 31 ilde 129 yangının kontrol altına alındığını belirterek Antalya, Muğla, Isparta ve Denizli olmak üzere 4 ilde 9 yangınla mücadelenin aralıksız devam ettiğini belirtti. Bu gelişmenin ardından bir yangın haberi de Adana’dan geldi. Öte yandan CNNTürk muhabiri canlı yayında aktardığı bilgide Çökertme’de yangının evlere sıçradığını belirtti. Son olarak Antalya’nın Gündoğmuş ilçesinin tahliye edilmesine karar verildi.





ISPARTA VE DENİZLİ’DE YANGIN Muğla ve Antalya’daki yangınlara müdahalenin devam ettiğini belirten Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bir yangın haberinin de Isparta’dan geldiğini belirtti.Sütçüler ilçesine bağlı Çandır köyü yakınlarında bulunan Yazılı Kanyon mevkiinde, öğle saatlerinde orman yangını başladı. Yangını görenler itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sevk edildi. Ekipler, yangına müdahale ediyor.





Denizli’nin Buldan ilçesi Türlübey Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Denizli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yangın söndürme çalışmalarına başladı. ADANA’DA YANGIN Adanın Çukurova ile Karaisalı ilçeleri sınırındaki Küçükçınar Mahallesi’nde, saat 15.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince karadan ve havadan müdahale ediliyor.





HOZAT’TAKİ YANGIN KONTROL ALTINDA Ayrıca, Bakan Pakdemirli, Tunceli Hozat’taki yangının kontrol altına alındığını duyurdu. MUĞLA’DAKİ YANGINLARA MÜDAHALE SÜRÜYOR Muğla’nın Marmaris ilçesi Armutalan Mahallesi Şirinyer mevkisindeki ormanlık alanda 5 gün önce çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle yayılarak İçmeler, Turunç, Osmaniye, Bayır, Çiftlik, Turgut, Hisarönü ve Orhaniye mahallelerinde de etkili oldu.





Ekipler, yangını kontrol altında tutmak için gece boyunca karadan çalışmasını sürdürdü. Sabahın ilk ışıklarıyla 2 ilçede de hava araçları çalışmalara yeniden başladı. Bölgeye sevk edilen helikopterler ile uçaklar yangınlara havadan müdahale ediyor. HİSARÖNÜ ALEVLERE TESLİM Marmaris’te orman yangını beşinci gününde etkisini devam ettiriyor. Rüzgarın da etkisi ile birçok bölgede alevler yükselirken, bunlardan birisi de Hisarönü Mahallesi oldu. Hisarönü Mahallesi’nde etkisini arttıran alevler yerleşim yerlerine ulaştı. Bölgeye ulaşan alevler evleri yakmaya başlarken, bölgede bulunan ekiplerin yangını söndürme çalışmaları da havadan ve karadan devam ediyor. Jandarma ve zabıta ekipleri de yangın söndürme çalışmalarına destek oluyor.





DESTEK EKİPLERİ DEVREDE Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı 100 kişilik grup da Marmaris’te söndürme çalışmasına katılıyor. Büyükşehirler, çevre illerden gelen itfaiye, ve arama kurtarma ekipleri ile vatandaşlar da yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Marmaris’te 109 binanın ağır hasarlı, acil yıkılacak ve yıkık olduğunu tespit ettik.” ifadelerini kullandı. HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE SÜRÜYOR Köyceğiz ilçesi Ağla Mahallesi’ndeki ormanlık alanda başlayan ve geniş bir alana yayılan yangının da kontrol altına alınması için havadan ve karadan müdahale sürdürülüyor.

Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …