Cuma , 19 Nisan 2024

Alış Fiyatlarının Artmamasına Rağmen Ürünlerine Sebepsiz Zam Yapan 5 Zincir Markete Ceza Kesildi





HAKSIZ YERE ÜRÜNLERE ZAM YAPAN 5 ZİNCİR MARKETE CEZA
Dolardaki dalgalanmaları fırsata çeviren birçok ünlü zincir markete ceza yağdı. Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nın tespit ettiği zincir marketlerin hepsine cezai işlem uygulandı.





ALIŞ FİYATLARI ARTMIYOR AMA ÜRÜNLERE ZAM YAPILIYOR
Haksız zamlar ve stokçuluğu önlemeye dair yapılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Fahiş fiyatların önüne geçmek için kurulan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, incelemeleri kapsamında 5 büyük zincir markete para cezası kesti. Marketlerin beyaz et, kırmızı et, tavuk kanadı, beyaz peynir, kaşar peyniri gibi ürünlerde alış maliyetleri artmamasına rağmen yaptıkları zam oranlarının ticareti bozucu ve vatandaşı mağdur edici faaliyet olarak değerlendirildiği belirtildi.





BİRÇOK VATANDAŞ STOKTAN ŞİKAYETÇİ
Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre; tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrasında, üretim ve tüketimde meydana gelen değişimler birçok üründe fiyat artışlarına neden oldu. Özellikle doların yükselmesiyle her şeye fahiş zam uygulanması birçok vatandaşı zor duruma düşürdü. Başkan Erdoğan’ın talimatı ile Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu önceki gün yılın son değerlendirme toplantısını yaptı. Toplantıda Kurul tarafından yapılan market denetimleri ve vatandaş şikayetleri masaya yatırılırken, edinilen bilgilere göre vatandaşlar tarafından en çok fahiş fiyat ve stok şikayeti Bursa’dan geldi.





BEYAZ PEYNİRE YAPILAN SEBEPSİZ ZAM YÜZDE 30 OLDU
Sebepsiz fiyat artışı ve ellerindeki malları stok yaparak vatandaşı mağdur edenlerin önüne geçmek için denetimlerine vakit kaybetmeden başlayan Kurul, 81 ilden gelen şikayetleri inceledi. Bazı marketlerde alış fiyatları ile satış fiyatları arasında yapılan incelemede, yapılan zamların alış fiyatları aynı olmasına rağmen ürünlere yansıtıldığını tespit etti. Kurul, vatandaşların şikayetleri sonrasında yapılan denetimlerde beyaz peynir, kaşar peyniri, tavuk eti, tavuk kanadı, kırmızı et gibi ürünlerde maliyetin artmamasına rağmen birçok marketin yüzde 20’nin üzerinde fiyat artışları yaptığını belirledi.





5 BÜYÜK ZİNCİR MARKET GÖZ HAPSİNDE
Fahiş fiyat artışının önüne geçmek için çalışmalarına devam eden Kurul, ürünlerdeki maliyetlerin artmamasına rağmen vatandaşa yansıyan zammın yüzde 20’yi geçtiğini tespit ettiği A101, Bim, Şok, CarrefourSa ile Metro marketlere idari para cezası uygulanmasına karar verdi. Yapılan tespitler sonrası vatandaşı zor duruma düşüren ve sebepsiz ürünlere zam yapan marketlere 14 bin 860 liradan, 143 bin 860 liraya kadar para cezası kesilmesi öngörülüyor.

Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …