Cumartesi , 20 Nisan 2024

Allah Kimseyi Bu Duruma Düşürmesin…





Bir sabah kapım hızlı hızlı çalındı. Gelen Nurcan hanımdı ve yüzünde güller açıyordu. Muradına ermiş gibi bir hali vardı. İçeri buyur edip sordum. Bana Ayetel Kürsi’nin işe yaradığını yuvalarına eski huzurun geldiğini söyledi. Meraktan ölüyordum. Hemen detayları öğrenmek istedim. Ettiği duaların kabulüyle Mehmet Bey bir gün hatalarının farkına varmış. Nurcan hanımın ayaklarına kapanarak özürler dilemiş. Kendisini affetmesi için yalvarmış. Nasıl olduğunu bende anlayamadım demiş. Birden kapılıp gittim ve dönemedim. Üstümde kötü bir hal vardı sanki demiş. Acı çekmesine rağmen evine dönemiyormuş. Nurcan hanım çocuklarının geleceği parçalanmasın diye kocasını affetmiş. Mehmet bey diğer kadını bir daha görmemiş gelince de kovmuş. Böylece yuvaları eski huzurlarına kavuşmuş.





Her şey eski tadını alıyormuş yavaş yavaş. Bana ona böyle bir nasihat verdiğim için de çok teşekkür ediyordu. Durup durup sarılıyor sevinç gözyaşları döküyordu. Nurcan hanımla kahvelerimizi içtikten sonra o kalkıp gitti. Bense ev işlerime dönüyordum ki kapım çalındı birden. Herhalde Nurcan Hanım bir şey demeyi unuttu diye düşünüyordum. Kapıyı açtığımda çok şaşırmıştım. Çünkü Mehmet Bey biraz ötede durmuş benim bir şey dememi bekliyordu. İçeri buyur ettimse de yanlış anlaşılır diye içeriye girmedi. Diyeceklerimi kapı önünde de söyleyebilirim hiç zahmet etmeyin diyerek teşekkür etti. Başlarından geçen olayları bildiğim için mahcup mahcup bakıyordu bana. Sonra konuşmaya başladı birden. Nurcan hanım bir aydır bir yerlere gidip geliyormuş acaba bilgim var mı diye sormak istemiş. Bilgim yoktu bu konuda. Nurcan hanım nereye gidiyordu acaba? İçime bir kurt düşmüştü. Yarın sabah ilk iş Nurcan hanımlara gitmeye karar verdim.





Kapıyı o şen yüzüyle açmıştı Nurcan Hanım. İçeride kahvelerimizi içerken lafı uzatmadan dün o gittikten sonra Mehmet beyin geldiğini ve söylediklerini anlattım.
Başlarda utanıp sıkıldı konuşmak istemedi ama ben ısrar edince konuşmaya başladı.
Mehmet beyin kendisini aldattığı dönemlerde göğsünde şiddetli bir ağrı başlamış. Başlarda önemsememiş ama ağrı artınca doktora gitmeye karar vermiş.





Doktor ona meme kanseri olduğunu söylemiş. Kanser dördüncü evredeymiş yani durum kritikmiş. Henüz ilaç tedavisi başlatmamışlar.
Bunu duyunca başımdan kaynar sular dökülmüştü adeta. Ne diyeceğimi bilemiyordum. Yuvasının huzurunu yeni kazanmışken şimdi de bu çıkmıştı ortaya.
Ama Nurcan Hanım çok metanetliydi. Bu da bir sınav diyordu. Önemli olan sınavdan geçmekti.

Bu konuşmadan kısa bir süre sonra Nurcan Hanım hastalığını gizleyemez hale gelmişti ağrıları yüzünden. Ailesini kötü etkilememek için gizli gizli gittiği doktor randevuları da böylece ortaya çıkmıştı.
Aradan beş ay geçmişti. Nurcan hanım daha fazla dayanamamış bütün tedavilere rağmen hayatını kaybetmişti.
O ölmüştü ama yuvasının huzurunu sonuna kadar korumuştu. Bu işte de ona en çok ettiği dualar yardım etmişti.

Sonraki Haber

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta ABD kaynaklarına göre İSRAİL, sabaha …