Salı , 23 Nisan 2024

Altın fiyatları için kritik süreç başladı! Dev isimlerden altın tahmini





ULUSLARARASI DEV BANKALARDAN ALTIN TAHMİNİ
Kanada merkezli uluslararası yatırım bankası TD Securities analistleri Fed’in faizleri mayıs ve haziranda 50, Temmuz ile Aralık arasındaki her toplantıda ise 25 baz puan arttırmasını bekliyor. Ancak bu altın fiyatları için olumsuz olan bu haberlere rağmen savaş tepkisi ile güvenli liman olan altın dirençli duruşunu koruyor.





ANZ Bank analistleri de sıkı para politikalarının yatırımcıların altına olan iştahını azaltabileceğini ifade ediyor. Bununla birlikte sarı metalin 1.900 dolar seviyesinin altına düşmesinin pek olası olmadığını söylüyorlar. ANZ Bank analistlerine göre kötüleşen tedarik zinciri kesintileri ve yükselen emtia fiyatları, Fed’i yıl boyunca daha agresif faiz artırımları yapmaya sevk edebilir. Bu, yatırımcıların altına olan iştahını azaltabilir. Analistler altın fiyatlarının önümüzdeki üç ayda 1.950 dolar civarında ve bu yıl için ortalama 1.900 dolar civarında işlem görebileceğini tahmin ediyor.
“ŞAHİN TONDA SÖYLEMLERLE PİYASA BASKILANIYOR”
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise piyasaların bir süredir yatay seyrettiğinin altını çizerek şu ifadeleri kullandı:





“Emtia ve dövizlerin belli bant aralıklarına sıkıştığını görüyoruz. Bir bakıyorsunuz yükselişler bir bakıyorsunuz düşüşler var. Ama genel itibariyle bir bant aralığında sıkışmış, belirsizliğini koruyan bir piyasanın karşımızda olduğunu gözlemliyoruz. Tabii yatay bir seyir ve belirsizlik süreciyle birlikte yatırımcıların da kafası oldukça karışıyor. Kısa vadeli yatırımcılar pozisyon alamıyor uzun vadede alım fırsatı ise bir türlü gelmedi. Yukarıdan satmak isteyenlerin de o fırsatı bir türlü yakalayamadığını gözlemliyoruz. Biliyorsunuz Merkez bankaları faiz artırımı sürecine girdi. Amerika Merkez Bankası Fed 25 baz puanlık bir faiz artırımı yaptı. Bu piyasalarda çok sert dalgalanmaya neden olmadı.

Sonraki Haber

Kurban için emekliye müjde

Kurban için emekliye müjde Emeklilere müjde! Kurban Bayramı’na 57 gün kala ortaya çıktı Cumhur İttifakı’nın …