Perşembe , 18 Nisan 2024

Altın fiyatları için kritik süreç başladı! Dev isimlerden altın tahmini





Tekrar hafta başında Fed başkanı ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı açıklamalarını da yakından takip ettik. Genelde yine şahin tondaki söylemde bu sürecin devam edeceğini anladık. Bu bizim için aslında sürpriz değil. Şahin tonda söylemlerle piyasaları baskılama devam eder. Faiz artışlarını yılda 4 kez yapmak suretiyle bu süreci devam ettirir demiştik. Fed faiz artırımı yaptıktan sonra tekrar Şahin tonda açıklamalar yapmaya devam ediyor. Bazı üyeler 50 baz puan artırmamız lazım, resesyon riskini ortadan kaldırmamız lazım ama bu faiz artırımı sürecinde de enflasyonla mücadeleyi devam ettirmemiz gerekiyor diye açıklamalar yapıyor.”
“EMTİALARDAKİ SERT DÜŞÜŞE OLANAK TANIMIYORLAR”





“Şimdi yeni bir taktik uyguluyorlar bu taktiği size açıklayacağım. Taktik şu Fed’in faiz artırım süreci ile birlikte normal şartlarda emtia fiyatlarının gerilemesi gerekiyor. Hatta sert bir şekilde gerilemesi gerekiyor. Mesela ons altının 1900 dolar seviyesinin altına, beraberinde gram altının 900 lira seviyesinde altına inmesi gerekiyor. Gümüşte de geri çekilmeler olmalıydı. Çünkü faiz artıran Merkez bankaları var” diyen İslam Memiş, “Faiz artıran Merkez bankaları karşısında emtia fiyatlarının bu süreçte baskılanması gerekiyor ama onlar için şöyle bir tehdit söz konusu.





Emtia fiyatlarında baskılamayı bir gecede yapacak imkan var ellerinde. ABD, Avrupa ve Asya seansları açılır açılmaz altın ve gümüş satarak bunu yapabilirler. Bunu isterlerse istedikleri an yapabilirler. Bir anda ons altında gümüşte sert bir şekilde düşüşe neden olabilirler. Ancak yatırımcılar bunu bir yatırım fırsatı olarak görecek ve tekrar emtia alımı yapacaktır. Yani altın ve gümüş alacaklardır. Ancak bu bankalar bunu istemiyor. Yatırımcının dolardan uzaklaşarak güvenli liman olarak görülen altın ve gümüş almasını istemiyorlar. Bunu engellemek için de emtialardaki sert düşüşlere imkan tanımıyorlar” ifadelerini kullandı.




Sonraki Haber

Selçuk Reis Yaptı Yapacağını

Selçuk Reis Yaptı Yapacağını Hakkari’de ziyaretler yapan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Çukurca ve …