Cuma , 19 Nisan 2024

ANNELERİ EVİ TERK ETTİ, 4 ÇOCUĞU AÇLIKTAN BAYGIN HALDE BULUNDU





BABA, ÇOCUKLARINI VERMEK İSTEMEDİ
E/kipler bunun üzerine çocukların sağlık kuruluşuna götürüleceğini ve te/davi olmaları gerektiğini anne ve babaya iletti. Çocuklarını vermek istemeyen Onur Y., polis e/kiplerine uzun süre direndi.





Tüm bu olanlar yaşanırken bir çocuğun da yerde ba/ygın vaziyette uzandığı görüldü. Polis e/kipleri çocukları ku/caklayarak sağlık e/kiplerine teslim etti. Onur Y. çocukların devlet ko/rumasına alınacağını öğrenince ise si/nir k/rizleri geçirdi, güçlükle s/akinleştirildi. Sağlık e/kiplerince ilk mü/dahaleleri yapılan çocuklar, kontrol ve te/davileri yapılmak üzere ha/staneye götürüldü. Onur Y. de e/kip otosuna bindirilerek polis merkezine götürüldü.





”ANNE YEMEK YAPMAYI BİLMİYOR, 5 YAŞINDAKİ ÇOCUK BİLE MAMA YİYOR”
Çiftin komşulardan Yasemin Şimşek, 4 ay önce mahalleye taşınan ailenin, ma/ddi durumunun iyi olmadığını ve mahallelinin kendilerine ya/rdım ettiğini anlattı. Anne ve babanın çocuklara bakma konusunda maddiyat yanında bilinçsiz olduğunu da ileri süren Şimşek, “Geldiklerinde kıyafetleri ve televizyon vardı. Başka hiçbir eşyaları yoktu. Komşular olarak biz çamaşırlarını yıkıyorduk.





Tüm komşular birleşip ev eşyaları aldık. Aile bütünlüğü bo/zulmaması için devlet tarafından danışman ve maaş desteği verildi. Daha sonra anne de a/yrıldı. Anne 2 gündür yok ve yemek yapmayı bilmiyor. Sadece mama veriliyor. 5 yaşındaki çocuk bile mama yiyor. Çocuklar hem sıcak hem temizlik hem de yeterli beslenemedikleri için ha/lsiz ve ha/stalar. Midelerinde sı/kıntıları vardı. Ba/ygın şekildelerdi, biz de artık fazla dayanamadık ve polise bildirdik” dedi.





Öte yandan çocukların gerekli sağlık kontrol ve te/davilerinin ardından Antalya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü e/kiplerine teslim edileceği öğrenildi.

Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …