Perşembe , 25 Nisan 2024

Antalya’da yangın





Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen yangına ilişkin CNN TÜRK yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Sözen, “Hala devam ediyor, komple yanıyor. yerleşim alanlarına girdi. bir çok ev ve işyeri yandı. Manavgat merkeze sirayet etti. Atlatılmış değil. Bölge yerleşim alanları tahliye ediliyor. Yangına tam anlamıyla müdahale edemedik. Havadan müdahale var. Devam ettiği için trafik kilitlendi. Akılalmaz, kötü bir tablo. Tam anlamıyla neyin içinde olduğumuzu bile fark edemedik” dedi. DHA muhabiri Alparslan Çınar da yaptığı açıklamada “Henüz nasıl başlandığına dair bilgi yok. Bir taraftan vatandaşlar da destek veriyor, çok sayıda ekip yangına müdahale ediyor. Büyük bir alanda etkili oluyor yangın, yerleşim yerlerine de oldukça yakın. Evlere sirayet etmesinden korkuluyor” dedi.





Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yangınla ilgili, “Antalya Manavgat’ta saat 12.05’te başlayan yangına ekiplerimiz 1 uçak, 19 helikopter, 6 dozer, 103 arazöz, 412 personel ile müdahale ediyor. Ormanın kahramanları büyük bir özveri ile çalışmalarını sürdürüyor. Söndürme çalışmalarını yerinde incelemek için Manavgat’a geçiyorum. Ayrıca Mersin Gülnar’da saat 13.09’da başlayan yangına da ekiplerimiz çok kısa sürede müdahale etti. 1 helikopter, 40 Arazöz, 3 dozer, 160 personel ile yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.” açıklamasında bulundu. MANAVGAT KAYMAKAMI YİĞİT: KÖYLERİ BOŞALTTIK Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, CNN TÜRK yayınında yangına ilişkin son bilgileri paylaştı. İşte Yiğit’in açıklamaları: İlk önce öğle saatlerinde Yeniköy mahallesi civarında başladı. Bazı köyleri boşalttık. Havadan müdahale devam ediyor.





Karadan da sıçramalar oluyor. Sıçrayan yangınları kepçe ve arazözlerle söndürüyoruz. Şu anda turistik alanlara etki söz konusu değil. Sahile epeyce uzak mesafede orman. Karayoluna gelmiş değil yangın. Turizm alanlarında endişe edecek durum yok. Sahilden uzak mahallelerde ortaya çıkan yangın. Manavgat merkeze de sıçramalar oldu. Bunları da önemli ölçüde kontrol altına aldık. İnşallah en kısa sürede sonuca ulaşırız. Turizmi etkileyeceğini zannetmiyorum. Arada tarım arazileri, ırmak kanalları var. Sahile kadar ineceğini düşünmüyoruz DEVLET HASTANESİ TAHLİYE EDİLİYOR MU? Şu anda sağlık açısından hazırlık var. Hastane yakınında ormanlar var. Sıçramalar etkili oluyor, bazen bir kaç kilometreye sıçrayabiliyor kozalakların yanması ile beraber. Çevre illerden itfaiyeler istedi. Bütün hava araçları bölgeye yoğunlaşmış durumda. YANGIN NEDEN ÇIKTI? Şu anda bu konuda net bir şey söyleyemiyoruz. Nedenine ilişkin bir şey söylemek mümkün değil. Neredeyse ateşe yakın mesafede mücadeleyi sürdürüyorlar. Sıçrama oldukça müdahale ediyorlar. Mezarlığın içine sıçradı. Yakındaki arazözlerle söndürdük. Çok sıçrama oluyor. Hava sıcaklığı ve rüzgarın etkisiyle artırıcı etki yapıyor. Can ve mal kaybı olmaması en büyük temennimiz.





RÜZGAR UYARISI VAR MI? Buna ilişkin hafta sonuna kadar bu sıcaklık ve poyrazın devam edeceğine dair uyarı var. Yarın ve cuma günü de. Burada değil sadece her yerde dikkatli olmakta fayda var. Şehir merkezindeki önemli ölçüde yangınlar kontrol altına alındı. BÖLGEDE TRAFİK DURUMU Burada tüm devlet kurumları görev başında. Özel yardım anlamında söylüyorum, şahısların Manavgat’a seyahat etmemeleri. Trafiğin yoğun olması sebebiyle. Kontrol altına alınacak endişeleri olmasın. Evleri boşaltılanlar kendi insiyatifleri ile uygun yerlere geçiyorlar. Daha emniyetli, yangına emniyetli mesafede vatandaşlarımız bekleme halinde. Yangının olduğu alanlarda tehlikeli madde nitelikli tesis yok. Ama seralar, tarım arazileri var. Petrol istasyonları vs. tehlike altında değil.




Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …