Perşembe , 25 Nisan 2024

Araştırmalar Kovid 19’un yeni özelliğini ortaya çıkardı





Yeni tip koronavirüs aylardır tüm dünya gündeminin ana madddesi oldu resmen. Virüsün aşı çalışmaları sürerken can kayıpları da devam ediyor. 1 Milyona yakın insan hayatını kaybetmiş durumda. Dünya Sağlık Örgütü ise aşı çıkana kadar 2 milyona yakın insanın hayatını kaybedebileceğini açıkladı bunun yanı sıra koronavirüsün mutasyona uğradığı bilim adamlarınca tespit edildi. İnsanları bekleyen yeni tehlike de açıklandı.




Covid-19 tüm dünyada can almaya maalesef devam ediyor. Yaşamını yitiren insan sayısı 1 milyona adım adım yaklaşmakta. İkinci dalga bir çok ülkenin korkusu haline geldi. ABD’de ki bir çalışmada çarpıcı gelişmeleri beraberinde getirdi.



ABD’de Houston şehrinde bilim adamları, kentte ki Covid-19 pandemisinde 2 ayrı dönem içerisinde yayılan koronavirüs örneklerini kıyasladı. Araştırmalarda çarpıcı sonuçlar kaydedildi. Şehirde yayılmakta olan koronanın geçen süre içerisinde daha bulaşıcı bir hal aldığı tespit edildi.



ARAŞTIRMADA KORONAVİRÜSÜN MUTASYON GEÇİRDİĞİ TESPİT EDİLDİ
Bu araştırma bir ilki de taşıyor aynı zamanda. Büyük bir kent içerisinde yayılmakta olan Kovid-19’un 2 ayrı dalga esnasındaki halinin incelenmesi açısından ilk olma özelliğini taşımakta. 7 milyon insanın yaşadığı Houston kentinde salgının ilk görüldüğü andan bu yana 5 bin virüs genomu masaya yatırıldı. Şehirde 2. dalgada görülmekte olan virüsün tamamına yakının mutasyona uğradığı görüldü.

ARTIK DAHA BULAŞICI



Araştırma itibariyle kentte son dönemde yayılan koronavirüsün, hücrelere bağlanarak insanları enfekte etmek için kullandığı ‘iğne’lerinin sayısı yükselmiş olarak göründü. Araştırmacılar, kentte virüsün bu türünün hakim hale geldiğini ve bu sayede bulaşıcılığının yükseldiğini dile getirdi. Bu sebep ile, son dönemdeki hastaların viral yükünün ciddi oranda arttığı da bildirildi. Yanı sıra, araştırmada ‘virüsün bu mutasyon sebebiyle daha öldürücü hale geldiğine’ dair herhangi bir bulgu net değil. Araştırmacılar, mutasyonun Kovid-19 hastalığının şiddetini artırdığına dair yeterli kanıt bulunmadığını aktardı.


Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …