Cuma , 29 Mart 2024

Armağan Çağlayan’dan Veda





DOKTORLARINDAN S-İGARA UYARISI
Armağan Çağlayan’a erken k-nser teşhisi koyan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Merda Erdemir Işık, “Küçük boyutlu bir k-itle tespit ettik.
Ayrıntılı inceledik ve sonrasında yolumuzu çizmeye devam ettik. Sağ olsun kendisi de çok uyumlu davrandı ve süreç buralara kadar geldi. Hocalarımızın şifalı ellerinde hem tanı hem de tedavi sürecini tamamlamış olduk” açıklamasında bulunmuştu.
Basın açıklamasında konuşan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Özgür Samancılar ise, “Erken tespit edildiğinde ameliyatla akciğer tü-mörlerine karşı başarılı sonuçlar alınıyor.





Merda hocam gerekli işlemleri yaptıktan sonra biz de ameliyat için uygun olabileceği kararını verdik. 5-6 gün kadar önce de kapalı ameliyat yaptık. Olabilecek en iyi sonuçları aldığımızı düşünüyoruz.
Bundan sonra takip olacak. Co-vid döneminde çok fazla tomografi çekildi. Bu sayede erken evrede çok t-ümör yakaladık.
O yüzden tarama ve check-up programlarının önemi büyük.
Armağan bey artık s-igarayı bırakacak. Akciğerlerin eski performansını yakalaması biraz süre alacak. Onun için de si-garayı bırakmak şart” ifadelerini kullanmıştı.





“ARMAĞAN BEY, ESKİSİNDEN DAHA İYİ OLACAK”
Basın açıklamasında konuşan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kutsal Turhan ise “En erken evrede akciğer tü-mörünü yakalamış olduk. Lenf bezleri temizlendi ve kapalı ameliyat yaptık.
Çok erken sürede hem ayağa kalktı hem de y-araları daha çabuk iyileşecek. Çok mutlu olduk.
Erken olarak bunu tespit etmek çok önemliydi. Aile öyküsü olan 50 yaş üzerinde s-igara içenlerin yılda bir kez akciğerlerine baktırması erken teşhis ve sonraki ameliyat süreci açısından oldukça önemli.
Armağan Bey sigarayı bırakıp yürüyüşlerini aksatmazsa eskisinden çok daha iyi olarak hayatına devam edecek” sözlerine yer vermişti.

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …