Cuma , 29 Mart 2024

Asgari ücret zammı ve emekli ikramiye zammıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş açıklama..





Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomi gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, son dönemin en sıcak konusu asgari ücrete yapılacak olası ikinci zam ile ilgili konuştu.





“VATANDAŞIMIZDAN BÖYLE BİR ŞEYİ ESİRGEMEYİZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili olarak Brüksel dönüşü şu açıklamayı yaptı:
Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir. Zaten Vedat Bey sendikalarla bugüne kadar samimi görüş alışverişinde bulunmuştur. Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır.





ASGARİ ÜCRETE ZAMLA İLGİLİ BAKAN BİLGİN DE AÇIKLAMA YAPTI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Asgari ücret konusunda öncelikle şunu söylemeliyiz: Bu sene yaptığımız asgari ücret artışı yüzde 50’nin üzerindedir ve asgari ücretin vergi dışı bırakılması çok önemli bir şeydir. Bütün gelirlerde asgari ücretin vergi dışı bırakılması önemli. Sabit ücretle çalışanlar, AGİ kaldırıldı, ücreti düşüreceğim diyen işletmeler yanlış yaptı. İş kanunu anlaşılan ücretten geriye gidilmesini açıkça yasaklıyor. Asgari ücrete şartlar içerisinde bakmak lazım. Asgari ücretin eğer Meclis gündeme getirip değiştirmezse, Aralık’ta belirlenir, tabii olağanüstü şartlar olursa bu şartlara bakarak değerlendirilir. Ancak yasal durum Aralık ayını gösteriyor. Yeni asgari ücretin yasal belirlenme tarihi Aralık’tır” ifadelerini kullanmıştı.

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …