Perşembe , 25 Nisan 2024

Asgari Ücrete Tekrar Zaam yapılıyor. Yeni maaşların kaç lira olacağı açıklandı. Milyonlarca işçiye sevindiren gelişme. Maaşlara kaç lira olacak





Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız” yanıtını verdi. “2022 ASGARİ ÜCRET” 2022 ASGARİ ÜCRETE BİR ZAM DAHA GELEBİLİR AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan tarafından milyonları heyecanlandıran açıklama geldi. İkinci kez asgari ücrete zam yapılabileceğini söyleyen Cahit Özkan, “Cumhurbaşkanımız yeniden asgari ücret fiyat artışını gündeme getirebilir. Zamanı geldiğinde illa ocak ayı demeden harekete geçeriz.” dedi. TEMMUZ’DA ASGARİ ÜCRET 5.100 TL Mİ OLACAK?





Uzmanlar, olası bir zamda 2022’nin ilk 6 aylık enflasyon rakamının baz alınabileceğini belirtiyor. Buna göre, artış oranı yüzde 20’ler civarında olabilir, bu da 850 TL’lik artışa denk geliyor. Böylece Temmuz’da asgari ücret en düşük 5.100 lira seviyelerine çıkmış olacak. Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan “Biz, tarihin en yüksek asgari ücret artışını gerçekleştirdik ve bunlar beklemiyorlardı. Düşünsenize CHP işçinin alın teri nedir bilmez ki? Bu maliyet artışlarına gelirsek gerekirse hükümetimizin ve Cumhurbaşkanımızın asgari ücretin yeniden değerlendirmesini gündeme getirebilir . Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz.” dedi.





“İLLA OCAK AYI DEMEDEN HAREKETE GEÇERİZ”
Yeni bir düzenleme için sinyali veren, “Sayın Cumhurbaşkanımız ifade etmişti. Önümüzdeki aylarda asgari ücrette ikinci bir düzenleme yapılabilir. Milletimizin menfaati ne gerektiriyorsa bunu yapmaya hazırız. Bu CHP’nin aklına gelmez biz yaparız. Zamanı geldiğinde illa ocak ayı demeden harekete geçeriz.” şeklinde konuştu.

Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …