Cumartesi , 20 Nisan 2024

Aşılar bedava geliyor diyen Kılıçdaroğlu 2 belge ile b’akın nasıl rezil oldu !






Özellikle bu dönemde, dünyada aşı savaşının yapıldığı bir dönemi yaşıyoruz. Ülkeler arasında bunun ilişkileri etkileyebileceği, ücret ve benzeri noktalarda bunun ticari bir sır olarak kalmasını, bir fiyat özellikle söylenmemiştir.




Şunu söylemiştim; biz aşıdaki dünyadaki bütün ülkelerden daha ucuza aldık. Bu iddiamın arkasındayım. Bu ticari olarak saklanması gereken bir sırdı. Ama bu aşı sadece Türkiye’ye satılmıyor birçok devlete satılıyor. Aşıyı en ucuza alan ülke Türkiye. Bu dönemde, bu aşıyı teminat olmadan almayacağımızı ifade etmiştim. Faz-3 çalışması uygun olmasaydı, devamında Türkiye kendi yapması gereken tetkiklerden olumlu sonuç almamış olsaydı aşıyı almayacaktık. Teminatları garantiye aldık.” dedi.”ÜRETİCİ FİRMA AŞIYI BEDAVAYA BAĞIŞLAR MI”Sağlık Bakanı Koca, “Üretici firma 1 milyon doz aşı üretti.




Bu 1 milyon doz aşıyı aslında Türkiye’ye bedel almadan bağışladı. Aşı savaşının olduğu bir dünyada üretici firma aşıyı bedavaya bağışlar mı? Bunun üzerine biz firmaya, sözleşmemiş gereği size vermemiz gereken bir bedel var. Bunu size ödüyoruz? Böyle bir iddia var. Bu nedir? Bu aşıyla ilgili buradaki amaç, siz bizden teminat istediğiniz için biz teminatı sağlayamamıştık, nakit akış yönetimini sağlamak için bizi temsil eden Sinovac firmasına bedelsiz olarak verdik. Ama biz sizden ücretini olduğu gibi aldık. Vergi ile ilgili de hiçbir sorun yok. Bizim verdiğimiz parayı firma ‘Ben aldım’ diyor. ” şeklinde konuştu.”



Sonraki Haber

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta ABD kaynaklarına göre İSRAİL, sabaha …