Cumartesi , 20 Nisan 2024

Askeri ücret hakkında yeni iddia: En az 9 bin 900 TL olacak!





2023 yılında asgari ücret ne kadar olacak?
2022 yılında yapılan çift zamlar, alım gücünün düşmesiyle beraber eriyip gitti. Birçok kişi yeni asgari ücretle geçim sıkıntısı çekmeye başladı. Yeni yıla doğru yaklaşırken de gözlerde yeni asgari ücretin ne kadar olacağına çevrildi. Konuya dair uzmanlardan tahminler gelmeye başladı. Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, daha önce asgari ücretin 7 bin 700 TL olacağını iddia etmişti. Yeni tahmin ise Şeref Oğuz’dan geldi.





Asgari ücrete yüzde 80 zam
Siyasi gündemin oldukça yoğun olduğunu belirten ve seçime giderken yeni bir ekonominin uygulanabileceğine dikkat çekerek, “Seçim ekonomisi sürecinde asgari ücrete yüzde 80 ve üzeri oranda zam gelmesi sürpriz olmaz. Zira hükümetin önünde bir sandık var ve ücretlerdeki erozyonun toplumda yarattığı olumsuzluklar ortada” dedi.





Yeni asgari ücret 9.900 TL olacak
Asgari ücrete yüzde 80 oranında zam uygulanabileceğini belirten Oğuz, maaşların zamlar sonrası 10 bin TL olacağını ifade etti. İlk kez yapılan Temmuz ara zammıyla asgari ücret 5.500 TL’ye yükseltilmişti. Halen 5.500 TL maaş alan asgari ücretlilerin zamlı maaşları 9.900 TL olacak.





Enflasyon iner hayat pahalı kalır
Hayat pahalılığının arttığı ve alım gücünün düştüğünü belirten Oğuz, “Enflasyon indirilir de hayat pahalılığı; 5 yıldan önce tek haneye inmez. Enflasyon indirilir; baz etkisi ile enflasyon iner, sepet değiştirerek enflasyon iner. Ancak hayat uzun yıllar pahalı kalır. Bir de yapısal reformlarla enflasyon iner. Beklenen ve istenen budur. Zira böylesi iniş refah demektir. Hayat pahalılığının düşmesi demektir.” dedi.

Sonraki Haber

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta ABD kaynaklarına göre İSRAİL, sabaha …