Cuma , 29 Mart 2024

Ayete’l-Kürsi’nin SIRRI:






1. Evden çıkarken okunursa o eve 30 gün hiçbir şer dokunamaz. 2. Eve geldiği zaman okursa Allah o evden fakirliği kaldırır.
3. Yatarken veya yolculuğa çıktığı zaman 7 defa okur ve altı yöne ve içine nefes ederse Allah onu her tehlikeye karşı korur ve muhafaza eder.
4. Bir bardak suya 50 defa okur ve üfler sonra onu içerse aklı ve fehmi ziyade olur. 5. Ezan ve kamet arasında okunursa günahlara kefaret olur. 6. Her namazdan sonra okunursa çok büyük fazileti vardır.
Âyete’l-Kürsî: Kur’ân-ı Kerimde Allah’ın zatından bahseden en önemli ayet “Ayete’l-Kürsî”dir. Bu sureye şeref veren ve faziletli kılan Allah’ın zatından bahsetmesidir. Allah ayete’l-kürsiden daha değeri bir ayet yoktur.
Peygamberimiz (sav) buyurdular: 1. Allah’ın kitabındaki en büyük ayet “Allahü lâ ilâhe illâ hüve’l-hayyu’l-kayyûm” dur. 2. Ayete’l-Kürsî okunan eve şeytan yaklaşamaz.
3. Her şeyin bir zirvesi vardır. Kur’ânın zirvesi “Bakara Suresi”dir. Bakara Suresinin zirvesi ise “Ayete’l-Kürsi” ayetidir.




4. Peygamberimiz (sav) “Sizden biriniz uyumadan önce bin ayet okuyamaz mı?” buyurdu. Sahabeler “buna kimin gücü yeter?” dediler. Peygamberimiz (sav) “Sizden biriniz uyumadan Âyete’l-Kürsiyi okuyamaz mı? Ayete’l-Kürsi bin ayet değerindedir” buyurdular.
5. Kim evden çıkarken Âyete’l-Kürsiyi okursa dönene kadar Allah’ın koruması altında olur. 6. Kim her namazın arkasından “Âyete’l-Kürsi” okursa, sonunda 33’er defa “Sübhanallah, Elhamdülillah ve Allahü Ekber” derse ölünce mutlaka cennete girer.
7. İçinde devamlı olarak “Ayete’l-Kürsi” okunan evde şeytan barınmaz, sihir tesir etmez ve Allah o evi de içindekileri de koruma altına alır.
Allah rızası için paylaş

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …