Çarşamba , 24 Nisan 2024

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİN ÇÖKME BELİRTİLERİ





3. Allerjik Astım
Astımın bağışıklık sistemi bozukluklarıyla ilişkili olabileceği konusunda bazı şüpheler vardır. Bağışıklık sistemi çöktüğünde alerjik astımı etkilediği çoğu araştırmada kanıtlanmıştır.





4. Yorgunluk Veya Hiperaktivite
Bu semptomlar hemen hemen tüm otoimmün (Özbağışıklık) rahatsızlıkları için en yaygın olanlarıdır ve genellikle büyük bir belirtidir. Normal şeylerin daha fazla enerjinizi aldığını ve enerjinizin birden boşalttığını görebilirsiniz. Veya her şey yolunda olmasına rağmen uyuyup uyandığınızda kendini çok yorgun hissedebilirsiniz. Sürekli hareket halindeyseniz yorulmanız mümkün. Ancak hareket etmediğiniz halde fazla yorgun hissetmeniz bağışıklığınızın düştüğüne işaret ediyor. Sabah yorgun kalkmak, istirahatle bitkinliğin dinmemesi ve çabuk yorulmak doktora başvurmanızı gerektiren yakınmalar arasında yer alıyor.





. Kas Ağrısı Ve Zayıflığı, Sertlik, Ağrı
Zayıf kaslar ve kas ağrısı, merdiven çıkarken veya ağır şeyleri taşımak gibi gündelik faaliyetleri olumsuz etkileyebilir. Bu semptomlar gelip geçici olabilir veya sabit kalabilir, ancak aynı zamanda özbağışıklık, hepatit, Hashimoto hastalığı, sedef hastalığı, romatoid artrit ve diğer hastalıklardan kaynaklanabileceği için göz ardı edilmemesi gereken bir işarettir.

6. Mide Krampı, Gaz, Şişkinlik, Ishal, Kabızlık
Sindirim sorunları, Çölyak hastalığı, ülseratif kolit, tiroid bozuklukları ve diğerleri gibi hastalıklar bağışıklık çöküntüsü belirtileri olabilirler.





7. Kilo Alımı Veya Kaybı
Bazı bağışıklık sistemi tiroidi etkiler. Bu organ vücudumuzda birçok metabolik işlemi kontrol eder. Aşırı hormon üretmeye veya yeterli hormon üretmeye başlamazsa, insanlar kilo alabilir veya kilo verebilir.

Sonraki Haber

Emeklilerin Kartı Kullanımı

Emeklilerin Kartı Kullanımı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, dar gelirli emeklilere yönelik özel bir uygulama …