Perşembe , 25 Nisan 2024

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİN ÇÖKME BELİRTİLERİ





8. El Ve Ayaklarda Titreme Ve Karıncalanma
” Titreme ve karıncalanma” gelip geçici ise ve ağrıya neden olmazsa ciddi semptomlar değildir. Haftada birkaç kezden fazla olursa ve diğer belirtileri fark ederseniz, bu daha ciddi sorunların bir işareti olabilir.

9. Saç Dökülmesi
Bağışıklık sistemimiz saç foliküllerine s’aldırmaya başlarsa saç dökülmesine neden olur. Bu durum, derinin iltihaplanmasıyla başlar. Aynı zamanda vücudun diğer bölgelerindeki kılları da etkileyebilir.





10. Düşük Dereceli Ateş
Açıklanamayan bir ateş , başka herhangi bir semptom göstermezse çoğu zaman göz ardı edilir. Ancak bu tedavi edilmesi gereken en zor semptomlardan biridir. Sorun, bir ateş birçok hastalığa bağlı olabilir ve bağışıklık hastalıkları bunlardan biridir. Bu semptomlardan herhangi birini fark ettiyseniz umutsuzluğa kapılmayın. Bunların başka sebepleri olabilir. Ancak yapmanız gereken ilk şey bir doktora gitmektir. Güvende olmak üzgün olmaktan iyidir!

11.Uçuk:
Dudaklar ile ağız çevresinde oluşan ve içi sıvı dolu yara kabarcıkları şeklinde kendini gösteren uçuk da ihmal etmemeniz gereken önemli bir belirti. Özellikle yılda 4 kereden fazla gelişen uçuklar zayıf bir bağışıklık sisteminin uyarıcısı olabiliyor.




Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …